Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csavart tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csavart tészták » Pappardelline

Pappardelline

Jelentése: "felfalni" 

Származási hely: Közép-Olaszország (valószínűleg)

Átlagos mérete: 60 mm hosszú és 13 mm széles

 

Amit a Pappardelline tésztáról GOCK gondol:

A tészták is talán olyanok, mint az emberek. Sokfélék. Azt hiszed, már-már ismered őket. Kiismerted tulajdonságaikat, tudod melyikkel mihez kezdhetsz, mit várhatsz tőlük. Van, amelyiket annyira szereted, hogy állandóan vele szeretnél lenni. Az unalomig. Van, amelyikre csak egy pillantást vetsz és már tudod is: neked nem fog bejönni. Van, amelyikbe úgy érzed, bele kell kóstolnod. Egyszer jó volt, vagy még egyszer se.

Egyszer csak jön egy egyéniség. Meglátod és levesz a lábadról. Noha a hozzá hasonlókból láttál már eleget. Jó-jó, de nincs bennük fantázia, gondoltad korábban.

De ez a Pappardelline?

Pasztell árnyalata a pirosnak, mégis felhívja magára a figyelmet. Addig csűrték-csavarták, amíg a formája is megváltozott. Megfőzöd, tálalod. Megkóstolod és érzed a friss paradicsom ízét.

Hamar rájössz: rátaláltál az igazira... 

A Pappardelline a Pappardelle rövidre vágott és egy kevéssé, tengelyirányban megcsavart változata. Hasonlóképpen használhatod, mint a Pappardelle tésztát, válassz azonban olyan húsos vagy gombás szószt, amihez a tészta erőteljes színe jól illik. Használhatod köretként is, a színében rejlő lehetőséget így is megtalálhatod.

Ha többet szeretnél tudni az eredetéről, nézd meg itt: Pappardelle

 

A tésztafajtához ajánlott recept::