Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Taglierini all'uovo

Taglierini all'uovo

Jelentése: "kicsi metélt"

Származási hely: Piemonte (Észak-Olaszország)

Átlagos mérete: 2 mm széles, 0,7 mm vastag

Másnéven: Tajarin, Tagliolini

 

Amit a Taglierini all'uovo tésztáról GOCK gondol:

Mindennél van keskenyebb, mindennél van vékonyabb... A Tagliatelle kicsinyített verziója még a Fettuccine tésztánál is keskenyebb és vékonyabb.

A szárított Taglierini tészták tipikusan tojás hozzáadásával, durum lisztből készülnek, általában gombolyag formában szárítják meg. Felületük a gyártási metódustól függően lehet sima vagy éppen rusztikus (mint a fényképezett példány), természetesen a rusztikus felület árnyalatnyilag jobban fogja meg a szószokat.

Széleskörűen felhasználhatod, így szinte bármilyen szószhoz jól illeszkedik, de legjobban a szárnyas és halas szószokhoz illik. 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Nemrégiben hazaköltöztek kedves, de hívatlan vendégeink, a fecskék. Örülünk nekik, hiszen színt visznek kertünk hangulatába csivitelésükkel és repkedésükkel. Azért fészkelhettek volna jobb helyre is vagy lehetnének például szobatiszták már attól kezdve, hogy előbújnak a tojásból, de nem így van. Sajnos.

Ők ihlették ezt a végtelenül egyszerű receptet, ami spanyol illetve inkább mexikói hagyományokon nyugszik. 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve