Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Apró tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Apró tészták » Orzo

Orzo

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

 
Jelentése: "árpa"
 
Származási hely: ismeretlen
 
Átlagos mérete: 8 mm
 
Másnéven: Risoni, Rosamaria, Rosa Maria, Rosamarina
 
 
Amit az Orzo tésztáról GOCK gondol:
 
Noha az Orzo olasz tészta, azonban a forma és így az Orzo-hoz hasonló tészták a teljes Mediterrán térségben ismertek és népszerűek. Különösen Görögországban és Spanyolországban.
 
Méreténél fogva azt gondolhatod, hogy ez a tészta levesbe való betétként és ezzel nem is tévedsz. Azonban felhasználhatósága ennél sokoldalúbb. Használhatod még hideg vagy meleg salátákban, sült tésztákban egyaránt. Gyártótól függően megjelenése szinte teljesen azonos a rizsszemekkel, kupacba halmozva legfeljebb a színe árulkodik tészta mivoltáról (sárgás árnyalata különbözteti meg a fehér rizstől). Ennek megfelelően bármilyen ételben használhatod rizs helyett. Akár köretként is.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Sokan vannak, akik egyszerűen nem szeretik a rizst. Mondhatok akármit, hozakodhatok elő azzal a szomorú ténnyel, hogy rossz emlékeiket valamilyen menzán szerezték, ahol általában rossz minőségű rizst elkészítve rossz eljárással párosítva az eredmény csak egy lehet: rossz.

Nem hisznek nekem és ellenállnak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?