Jelenlegi hely

Címlap » Szezonális receptek » Címkék » Szezonális receptek » Tavasz

Tavasz

Gondolataim a recepthez: 

2018. április 1.

Április elseje hagyományosan a bolondok, pontosabban a bolondozások napja, amikor bárki a legképtelenebb tréfát űzheti embertársaival, így ebből én sem maadhatok ki. Készült már nem egyszer bolondos recept erre a napra a GOCK történelemben, ha nem is minden évben.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Mikor beköszönt a zord (na, ilyen nincs is már nálunk) tél, az autókat fel kell készíteni az év leghidegebb (ez legalább még igaz Magyarországon is) szezonjára. Átcseréljük a nyári gumikat télire, töltünk bele fagyálló ablakmosót, ellenőrizzük a hűtővíz fagyállóságát és még sorolhatnám...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

...azaz rántott tojás medvehagyma krémen.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A Minestrone dallamosan hangzatos neve ellenére egyszerű zöldségleves olasz módra. A receptje meglehetősen nyitott és ez így is van rendjén. A leves receptje követi a konyhakert aktualitásait, azaz a variációk lebonthatóak évszakokra, de némi túlzással akár napokra is: két egyforma Minestrone nem készül, mert az összeállítása azon múlik, hogy milyen zöldség érik a konyhakertben. A legjobb esetben a saját konyhakertben természetesen.

Recept értékelése: 
Average: 4 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A tésztafélék nagyon sokoldalúak. Desszerteket is lehet készíteni felhasználásukkal, különösen a kakaó ízesítésű tésztákkal.

Rendhagyó málnás-epres-gyömbéres öntettel és tejszínhabbal a tetején szemet gyönyörködtető látvány egészen addig, amíg bele nem kóstolsz. Mert utána becsukod a szemedet, hogy még jobban átadhasd magad az ízek bűvöletének.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A medvehagyma idény idején ez a leves kihagyhatatlan. Készíthetsz krémlevest is a medvehagymából, de mindenki azt teszi. Miért ne különböznél? Miért ne készítenél inkább egy ízes különlegességet?

Sörrel...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Kedves Férfitársam! Párod a mai napra elszökött a locsolók elől a barátnőivel? Dühös vagy párodra, mert nem csak hogy az egész napját a barátnőivel tölti, de még ennivalót sem készített oda neked? Hiába mész házról-házra az ismerőseidhez, senki nincsen otthon már a locsolófiúkra várva?

És már éhezel?

Ezzel a recepttel azért megpróbálkozhatsz! Ha pontosan követed a leírásomat, biztosan még neked is sikerülni fog!

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Hagyományos húsvéti olasz recept (Parandulas). Egyszerű és könnyed, de ami a legfontosabb, hogy igazi tavaszváró.

Süss Napocska, süss!

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Tavasz és Húsvét.

Ünnepnapra szánt recept színvonalasan, gyorsan és könnyen elkészíthetően? Hmmm...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ezt az előételt a II. Andalúz receptversenyre (2012) készítettem, amit végül ezzel a recepttel -nagy örömömre - meg is nyertem.

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak