Jelenlegi hely

Címlap » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta

Durum tészta

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

A durum száraztészták legtöbbször tojás hozzáadása nélkül, durum búza (semolina) lisztből készülnek. A durum tészták közül lehetőleg minőségi, eredeti olasz tésztát válassz, melyeket rendkívül szigorú előírások alapján készítenek az olasz tésztakészítő üzemek.

A durum tészták fogyasztása egészséges, mert:

  1. Az egészséges táplálkozás alappillére, hogy a bevitt kalóriának nagyjából a felét szénhidrátból kell fedezned. A durum tészta biztosítja ezt számodra.
  2. A durum lisztből készült tésztában lévő szénhidrát lassan szabadul fel, így tápláló, roboráló hatását hosszú ideig fejti ki, növeli a testi és szellemi kapacitásodat.
  3. Az olasz étrend szerint a tésztát leggyakrabban más, egészséges alapanyaggal fogyaszd, mint például: olívaolaj, paradicsom, zöldségek, hal, sajt és színhúsok.
  4. A durum tészta nem hizlal, amennyiben ésszerű adagokban fogyasztod (10 dkg száraz tészta/fő).
  5. A durum tészta B vitaminokban és vasban gazdag kitűnő alapanyag, különösen, ha a teljes kiőrlésű változatát építed be az étrendedbe. Zsírtartalma alacsony, koleszterint nem tartalmaz.
  6. Az olasz tészta fogyasztásával közelebb kerülsz az egészséges mediterrán étrend alkalmazásához. Fontos, hogy a tésztát húsos szósszal inkább ebédre készíts, vacsorára inkább könnyedebb szószokat válassz a tésztához zöldségekből vagy halból.

Lefelé görgetve válaszd ki a kedvenc, durum tészta felhasználásával készült GOCK receptek közül.

Válaszd ki a kedvenc olasz tésztafajtádat, kattints ide: Olasz tészták

Gondolataim a recepthez: 

A mindenre nyitott olasz zöldségleves (a Minestrone) konyhai véletlenek folytán számos "idegen" alapanyagok befogadásával ismerősen ismeretlen étellé varázsolta magát.

Egy új recept megszülethet minden koncepció nélkül született, csak úgy... Véletlenül.

Az úgy volt, hogy: 

Recept értékelése: 
Average: 5 (30 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

2018. április 1.

Április elseje hagyományosan a bolondok, pontosabban a bolondozások napja, amikor bárki a legképtelenebb tréfát űzheti embertársaival, így ebből én sem maadhatok ki. Készült már nem egyszer bolondos recept erre a napra a GOCK történelemben, ha nem is minden évben.

Recept értékelése: 
Average: 4.4 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Az alaprecept roppant egyszerűen, igen kevés munkával és gyorsan elkészíthető. Aki szereti a fokhagymát, az alapváltozatot is nagyon ízletesnek fogja találni. A szószt főzni is lehet, de egyszerűbb, ha minden hozzávalót belehajigálsz/öntesz egy tálba és botmixerrel jól összedolgozod. És kész. Ha a botmixeredhez aprító is tartozik, akkor abban mixeld könnyen önthető, de sűrű szósszá. 

Az étel elkészítéséhez szükséged lesz egy erős mixerre, én ezt használom, itt vásárolhatod meg:

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.

Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.

Recept értékelése: 
Average: 5 (15 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A Kacsanette recept annyit tesz, mint kacsamell Lasagnette tésztán, azaz olyan mint a Lazacnette receptem, csak a neve nem annyira találó.

Tipikusan hétvégi fogás lehet belőle, de egy ünnepi menüsor előételeként is megállhatja a helyét, hiszen nemes alapanyagokból épül fel, ugyanakkor azonban elkészíteni nem ördöngősség.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A hegyvidékek gasztronómiájához hozzátartoznak a gombák, így egy gombás recept sem maradhatott ki az alpesi receptgyűjteményből. A recept nagyon sok gombát tartalmaz, így igencsak meghatározója az étel minőségének, hogy milyen gombát használsz hozzá. Legalább két gombafélét használj hozzá, válassz az üzletek polcain vagy a piaci standokon éppen fellelhető fajták közül.

A recept nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideális választás egy hétköznapi, könnyedebb vacsorához.

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (28 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Idő hiányában (ami akár sűrűn is előfordulhat) kényszerülhetünk arra, hogy valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételt tegyünk az asztalra vacsorára. Érdemes előrelátó lenni és az éléskamrában tartani ezt meg azt az ilyen esetekre. Készíthetsz egy túlélő listát is, hogy mit/miket szeretnél felhalmozni. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (12 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nem feltétlenül szentségtörés, ha egy munkás hétköznapon hazafelé jut csak eszünkbe, hogy a hűtő üres... A sarki hentesnél még zárás előtt sikerül egy kis csirkemellet venni és közben lázasan gondolkodunk...

Mit készítsünk a családnak, ami gyorsan az asztalra kerülhet.

Hazaérve áldjuk az eszünk, hogy a kamrában akad egy-két konzerv. A szemünk megakad egy articsóka konzerven. Reggelről maradt még két paradicsom és hosszas kutakodás után találunk egy kis szárított gombát is a polcon. Tészta mindig van otthon és ezzel már sínen is vagyunk...  

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Azaz káposztástészta kínai módra...

A Magyar-kínai receptek ötlete egy munka kapcsán fordult meg a fejemben. Sok idő telt el a megvalósulásig, pedig a receptek az eredeti elképzelések szerint készültek el. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi szükség van a bevált, tradicionális receptek közel sem hagyománytisztelő átiratára... A legjobb receptnek sem árt, ha felfrissül, de ennél gyakorlatiasabb szempont volt, hogy az ételek egészségesebbek, elkészítésük pedig gyorsabbá váljanak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Sajtos sült makarónit mindenki tud készíteni, talán mindenki készített is már.

Úgy gondoltam mégsem árt, ha itt van egy újabb recept a sok közül, amelyik igazából nem rejteget semmi nagy meglepetést, de még kicsit se. Ugyanis az ilyen "mindenki ismeri" receptekre azért van szükség, hogy az arányok a helyükön legyenek. Olyan mint egy puska a suliban.

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak