Jelenlegi hely

Címlap » Címkék » Reggelik

Reggelik

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Lefelé görgetve találod GOCK reggeli étel receptjeit, azok feltöltésének időredjében.

Gondolataim a recepthez: 

...azaz rántott tojás medvehagyma krémen.

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

"- Apa, bundáskenyeret szeretnék enni! - kéri a kisebbik.

- Apa, tükörtojást szeretnék enni! - mondja a nagyobbik.

- Én nem szeretem a tükörtojást, legyen már bundáskenyér! - kérlel a kisebbik.

- Tükörtojás sonkával! - szögezi le a nagyobbik.

- Bundáskenyér, sajttal! - merevedik meg a kisebbik álláspontja.

- Tükörtojás! -

- Bundáskenyér! -

És már hajba is kaptak volna..."

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A reggelit a legfontosabb étkezésnek tartják, ennek ellenére nem járok messze az igazságtól, ha úgy gondolom, hogy a legtöbben ezt a napszakot hagyják kulináris élvezetek nélkül. Ahogy én is. Mert sosincs semmire se időnk, reggel a nagy rohanásban aztán különösen nem.

Képzeld el azt a hétvégi napot, amikor nem tervezel sehová sem rohanást. Kicsit később kelsz fel a szokásosnál, nyugodtabb és kipihentebb vagy.  És éhes... Farkaséhes.

Itt a lehetőség, hogy villásreggelit készíts... 

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A libamájkrém különleges étel: oly egyszerű elkészíteni, méghozzá jól elkészíteni, mégis nagy ritkán kerül az asztalra. Igen, az ára miatt. Drága.

Recept értékelése: 
Average: 5 (8 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nem sok újdonságot tartalmaz ez a recept a többi erdélyi módon elkészített zakuszka recepthez képest, mindössze annyit, hogy az eltarthatóság, na meg az íz fokozása érdekében zsályával gazdagítottam. Ismeretes a zsálya tartósító hatása, így a mesterséges tartósítószerekkel szemben érzett ellenszenvem miatt a zsálya képességeiben bízom, hogy kitartson a zakuszka addig, amíg el nem fogy az utolsó üveggel is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Mit együnk reggelire? Ez az egyik legtöbb fejfájást okozó kérdés. Reggel már mindenki éhes, mindenki siet. Gyorsan szeretnénk enni valami finomat. Ilyenkor kapjuk elő a kenyeret, kenjük ezzel-azzal, teszünk rá ezt-azt, de... Hamar meg lehet ezt unni. Sokan szeretik a gabonapelyhet. Egy kis tejet öntenek rá és már készen is van...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Április elsejei bolondozások

Ez a recept cseppet sem fogyókúrás, glutén és zsírmentesnek sem mondható. Sőt, mi több, még a reform konyha kenyérfajtái sem működnek ebben a receptben igazán. A modern felfogás szerint nem egyáltalán nem mondható egészségesnek, mégis egy klasszikus finomság. :-)

Recept értékelése: 
Average: 5 (13 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nem ez az első próbálkozásom a tápióka pudinggal, bevallom elsőre nem volt tökéletes (mert szolgai módon követtem, mint kiderült, egy nem jó receptet). Most a Nestlé gabonapehely receptek sorozatban másodszor tettem vele kísérletet, ezúttal olyannyira tökéletes lett a végeredmény, hogy azonnal olyannyira bele is szerettem a tápióka gyöngyből készült pudingba, hogy ezentúl ha puding, akkor tápióka.

Miért is?

Recept értékelése: 
Average: 4.8 (12 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon sok ismerősöm, főleg hölgyek, rendszeresen és gyakran fogyasztanak reggelire gabonapelyheket. Beleszórják egy csészébe, ráöntenek egy kis tejet és kész, már ehetik is. Ennél azért egy kis fantáziával több lehetőség rejlik a gabonapelyhekben. Fogyaszthatjuk őket sokkal változatosabban és élvezetesebben is. Egy rövid sorozat keretében mutatok pár receptet, hogyan lehet a gabonapelyheket másképp, izgalmasan beilleszteni az étrendünkbe.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2012

Karácsonykor is van reggel... Karácsonykor is kell reggelizni...

Portugáliában Karácsonykor szinte elmaradhatatlan része az ünnepi menünek. Akár reggelire is, akár desszertként az ünnepi vacsorához.

Lepd meg a te is családodat ezzel a különlegesen finom édes bundáskenyérrel, kényeztetésnek fogják érezni és hálásak lesznek érte. 

Hogy ezt megteheted más napok reggelén is? Miért ne?

Akár ma...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?