Jelenlegi hely

Címlap » Címkék » Desszertek

Desszertek

Gondolataim a recepthez: 

Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Sütőtök lekvárt használtam fel.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

 A recept olasz eredettel bír, de az osztrák rétesek és a császármorzsa mellett a hütték és a síéttermek desszert kínálatában is helyet kap. Nyilvánvalóan az elhíresült alpesi tehenek ( lásd az Alpesi receptek bevezetőjét) tejénél nincs jobb, de ennek híján is a hazai 3%-os tejjel is kiváló tortát süthetsz.

A recept előnye, hogy könnyen és nagyon gyorsan készítheted el a hétvégi menüd ízletes záró fogásaként a tortádat. Lisztérzékenyeknek különösen jó hír, hogy a recept gluténmentes.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Vajon megéri-e a ráfordított idő, hogy egy különleges, fekete rizsből készült desszert kerüljön az asztalra? Van akinek igen, van akinek nem... Ha Thaiföldön születtem volna, valószínűleg már nagyon unnám ezt a pudingot, európaiként azonban különlegesnek tartom. Már a színe is éppen eléggé különleges, még akkor is, ha a fekete nem is annyira fekete, hanem inkább mély burgundi színű. Nekem már ennyi is elegendő lenne, de ha hozzágondoljuk, mennyire egészséges alapanyagról beszélünk az már más, egészségtudatosan élőket is rávehet, hogy nekilássanak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (20 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Tél közepén, bármennyire is enyhe volt eddig, már vágyakozunk a tavaszra. Mi sem fejezhetné ki ezt jobban, mint ez a gyümölcsben gazdag tésztasaláta recept, amely télies alapanyagokból készült, megjelenésével mégis már a tavaszt vágyja?

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A sütés-főzésből inkább a főzés a kedvenc terepem, kevésbé a sütés. Ami nem jelenti azt, hogy ne merészkednék át a határvonalon és ne sütnék ezt vagy azt, legfőképpen a gyerekek kedvére, vagy éppen kifejezett kérésére. Kell sajtos pogácsát vagy éppen szilvás buktát sütnöm. Öröm látni az arcukat, mikor birtokba vehetik a süteményes tálat.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2014

Ha csokoládé, akkor legyen mogyorós...

Ha sütemény, ha torta, akkor legyen az is mogyorós, vagy mit bánom én, legyen akármilyen más magos, meg szárított gyümölcsös...

Akkor szeretem.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Annak idején, mikor ezt a receptet először összehoztam, még "Road to Heaven" névvel illettem, ami nyilván költői túlzás volt, bár beleraktam mindent, ami mennyei.

Azóta egyfelől rájöttem, hogy a Mennyország messze van, így enyhén szólva lecsupaszítottam az eredeti receptet a barokkos túlzásaitól.

Lett belőle csokikocka.

Bár mennyei maradt még így is: csokoládé, chili, narancs és gyömbér. Kell ennél több...?

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Kompótot főzni mindenki tud, nem igaz? Körtéből is. Azonban érdemes a megszokott kompót receptünk helyett kipróbálni egy újabbat, mondjuk egy olyat, ami más megvilágításba helyezi a kompót fogalmát.

Mondjuk ciderrel...

Mondjuk Somersby ciderrel...

Hasznos linkjeim a recepthez:  

Ismerkedj meg a ciderrel itt: Cider

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONYI EMLÉK...

A vendégek csokoládés desszertet kértek. Finomat. Én meg egyszerűt és gyorsan elkészíthetőt kerestem.

Már jó sok éve, hogy Portugáliában jártam, ott nem csak a Duro-völgyi kóstolgatás eredményeképpen italként szerettem meg a portói bort, hanem azóta gyakran használom főzéshez, de még gyakrabban süteményekhez is. 

Egyedi ízt ad az ételeknek.

Olyan Portugálosat...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

BOLDOG KARÁCSONYT 2013!

Közeledik a Karácsony idén is, itt az ideje összeállítani az idei menüt is. Ez a torta klasszikus karácsonyi ízekkel telített, jó választás lehet.

Nem vagyok odáig a vastagon krémes tortákért, az én világom a gyümölcskenyér-szerű, magvakkal, szárított gyümölcsökkel teli torták. Ha megnézed a receptjeimet, sok ilyet találsz. Könnyen lehet variálni őket, ez a recept egy újabb variáció ugyanarra a témára...

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak