Jelenlegi hely

Címlap » Nemzetközi gasztronómia » Mediterrán ételek » Címkék » Nemzetközi gasztronómia » Mediterrán ételek » olasz

olasz

Gondolataim a recepthez: 

Készítheted ennek a receptnek minden elemét házilag, azaz gyúrhatod a tésztát, összeállíthatod a kedvedre való tölteléket és nem utolsósorban főzheted hozzá a kedvenc GOCK szószod is. Ugyanakkor erre nincsen mindig időnk, sőt, van hogy egyáltalán nincsen időnk. Ez a recept most a "NekemSemmireSincsenIdőm" embereknek szól, hogyan lehet tizenöt perc alatt (ha lassú vagy, akkor húsz perc alatt) értékelhetően finom ételt kényelmi alapanyagokból az asztalra varázsolni.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Addig-addig vártuk a havat ezen a télen, amíg meg nem érkezett. Igaz, csak akkor, amikor már a tavaszt várjuk. Azaz későn...

Csak napokkal március első napjától már a tavaszi napsugárzást várjuk, hogy utat törjön magának a hófelhők között és átadja az enyészetnek az idei telet. Tavaszváráshoz tökéletes egy könnyed, rendkívül gyorsan elkészíthető étel, ami percek alatt elkészül és semmiféle konyhai szakmai felkészültséget nem igényel. Egy jó gépet azonban igen, amivel pillanatok alatt összeállíthatod a szószt.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Az alaprecept roppant egyszerűen, igen kevés munkával és gyorsan elkészíthető. Aki szereti a fokhagymát, az alapváltozatot is nagyon ízletesnek fogja találni. A szószt főzni is lehet, de egyszerűbb, ha minden hozzávalót belehajigálsz/öntesz egy tálba és botmixerrel jól összedolgozod. És kész. Ha a botmixeredhez aprító is tartozik, akkor abban mixeld könnyen önthető, de sűrű szósszá. 

Az étel elkészítéséhez szükséged lesz egy erős mixerre, én ezt használom, itt vásárolhatod meg:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

...avagy csirke vadász módra.

Csirkére ugyan aligha lőtt még vadász, de a gombát biztosan ő sem hagyná ki. Vadontermő gomba helyett ezúttal termesztett Ördögszekér laskagomba került az ételbe, egyfelől azért mert ez a fajta nagyon egészséges, másrészt mert ezt a fajta gombát érdemes kétféleképpen is használni. A tönkje durvára vágva megy a raguba, a kalapos vége vékonyan szeletelve meg olajban megpirítva jó feltétnek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a tradicionális olasz ételnek az ízei hiába különlegesen pikánsak, az étel csak akkor lesz igazán finom, ha igazán jó húst tudsz beszerezni hozzá. Vidéken lakva szerencsére vágnak olykor borjút is a szomszédságban, így megbízható forrásból. jóminőségű borjúhúshoz juthatok. Ha éppen van, az első, amit készítenem kell belőle a család kívánságára, az a borjú bécsiszelet. A második lehet a Scallopine...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.

Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Micsoda fanyar kontraszt, hogy egy ősi kínai konyhai eszköz használatát tekintve modernebb a modern társainál. A modern embernek soha semmire sincsen elég ideje és mindig fitt akar lenni. A wok megfelel ezeknek az igényeknek, hiszen az ételek gyorsabban és egészségesebben készülnek el benne, mint bármi más edényben. Nagyméretű homorú felület, nagyon magas hőmérséklet, egyenletes hőelosztás, öntöttvas alapanyag. A zöldségek és a hús nem főnek a saját víztartalmukban, hanem pirulnak. Egy jó wok beszerzése se nem túl bonyolult, se nem túl költséges.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

 A recept olasz eredettel bír, de az osztrák rétesek és a császármorzsa mellett a hütték és a síéttermek desszert kínálatában is helyet kap. Nyilvánvalóan az elhíresült alpesi tehenek ( lásd az Alpesi receptek bevezetőjét) tejénél nincs jobb, de ennek híján is a hazai 3%-os tejjel is kiváló tortát süthetsz.

A recept előnye, hogy könnyen és nagyon gyorsan készítheted el a hétvégi menüd ízletes záró fogásaként a tortádat. Lisztérzékenyeknek különösen jó hír, hogy a recept gluténmentes.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Régebben jártam sokfelé szerte a világban. Akár mint túrista, akár üzleti úton. Akárhol is jártam, mindig igyekeztem a helyi gasztronómia legalább egy kis darabkáját megismerni. Már nem járom a világot, hacsak...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Idő hiányában (ami akár sűrűn is előfordulhat) kényszerülhetünk arra, hogy valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételt tegyünk az asztalra vacsorára. Érdemes előrelátó lenni és az éléskamrában tartani ezt meg azt az ilyen esetekre. Készíthetsz egy túlélő listát is, hogy mit/miket szeretnél felhalmozni. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak