Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Fűszerek » Zöldfűszerek » Címkék » Alapanyag » Fűszerek » Zöldfűszerek » zsálya

zsálya

Gondolataim a recepthez: 

Régebben jártam sokfelé szerte a világban. Akár mint túrista, akár üzleti úton. Akárhol is jártam, mindig igyekeztem a helyi gasztronómia legalább egy kis darabkáját megismerni. Már nem járom a világot, hacsak...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Az eredetinek mondható olasz Manicotti receptje közelebb áll a mi Hortobágyi palacsintánkhoz, mint gondolnánk. Az is lehet, akár valószínűnek is hívhatnám, hogy a múlt homályába vesző eredettel bíró Manicotti recept nyilvánvalóan előbb született, mint az ötvenes évek szülöttje, a Hortobágyi palacsinta, azaz helyesebb úgy mondani, hogy a Hortobágyi palacsinta áll közel a Manicottihoz.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A mediterrán konyha számtalan előnye ismert és nem vagyok egyedül a világban, aki ezt tudja. Rendkívül egészséges, egyszerűségében is változatos tud lenni. Nyáron azonban konyhakert művelőként szembesülök egy érdekes kényszerrel is. Konyhakertem mérete korlátozott, igyekszem a rendelkezésemre álló területen a lehető legnagyobb értéket megtermelni. Ezek pedig a mediterrán konyha legfőbb alapanyagai.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A Minestrone dallamosan hangzatos neve ellenére egyszerű zöldségleves olasz módra. A receptje meglehetősen nyitott és ez így is van rendjén. A leves receptje követi a konyhakert aktualitásait, azaz a variációk lebonthatóak évszakokra, de némi túlzással akár napokra is: két egyforma Minestrone nem készül, mert az összeállítása azon múlik, hogy milyen zöldség érik a konyhakertben. A legjobb esetben a saját konyhakertben természetesen.

Recept értékelése: 
Average: 4 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A zöld paradicsom számára van élet azon túl is, hogy betakarítatlanul tönkre menjen, vagy savanyú sorsa legyen üvegbe zárva. Például...

Hogy levest készíts belőle. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (18 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A libamájkrém különleges étel: oly egyszerű elkészíteni, méghozzá jól elkészíteni, mégis nagy ritkán kerül az asztalra. Igen, az ára miatt. Drága.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nem sok újdonságot tartalmaz ez a recept a többi erdélyi módon elkészített zakuszka recepthez képest, mindössze annyit, hogy az eltarthatóság, na meg az íz fokozása érdekében zsályával gazdagítottam. Ismeretes a zsálya tartósító hatása, így a mesterséges tartósítószerekkel szemben érzett ellenszenvem miatt a zsálya képességeiben bízom, hogy kitartson a zakuszka addig, amíg el nem fogy az utolsó üveggel is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A hűvös idő beköszöntével igencsak jólesik egy tartalmas és melengető leves. Rendkívül gyorsan és különösebb főzőtudás nélkül elkészítheted.

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Olvass a zsályáról itt: Zsálya (Salvia officinalis)

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Kép: 

Hallottál már róla, de nem használod? Talán még azt sem tudod, hogyan néz ki, milyen az íze?

Nem vagy ezzel egyedül...

Gondolataim a recepthez: 

A birsalma szezon közepén az elmaradhatatlan birsalmasajt főzésen kívül gyakran használom ezt a gyümölcsöt különböző ételek készítéséhez. Húshoz elsősorban közel-keleti ízvilágú ételeket készítek, ami egyszerre autentikus, másfelől meg a birsalmához ez illeszkedik a legjobban.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?

Oldalak