Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Fűszerek » Szárított fűszerek » Címkék » Alapanyag » Fűszerek » Szárított fűszerek » Sáfrány

Sáfrány

Kép: 

Amit biztosan tudsz a sáfrányról, hogy egy drága szárított bibeszál, ami sárga (nem a fűszer, mert az mélyvörös) színt ad az ételnek. Ha ennyivel beéred, akkor ne is olvasd tovább, lapozz tovább, ha azonban többet is szeretnél megtudni a sáfrányról, akkor…

Egy kis történelem

Gondolataim a recepthez: 

Szoktam fura dolgokat kitalálni, de ezt a receptet most kerestem. Annyira megtetszett az ázsiai mákos tészta imitációm, hogy gondoltam, utánanézek, például az olaszok készítenek-e mákos tésztát és ha igen, akkor vajon hogyan. Hát valahogy így...

Amit a mákos tésztáról tudsz, azt ennek a receptnek az olvasgatása közben felejtsd is el. Mert mindösssze két dolog azonos bennük: a mák és a tészta.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ez egy olyan pikáns recept, amely ízleni fog azoknak is, akik még nincsenek odáig az arab konyháért...

Én tajine-ban készítettem, de akkor sem kell kétségbe esned, ha neked ilyen nincsen. Használj hozzá egy serpenyőt helyette.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Bármennyire is szereted az olasz tésztaszószokat, bármennyire is variálod, olykor vágyhatsz egy másféle ízvilágra. Ha maradsz a Mediterrán környékén, az lehet spanyolos például...

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Tőlünk délre mindenki tudja, hogy a csicseriborsó mennyire egészséges. Nem csak tudja, hanem étrendjében rendszeresen szerepel is. Mint, mondjuk Spanyolországban, ahol szinte nemzeti szintre emelkedett a csicseriborsó avagy a belőle készített lisztet tartalmazó ételek.

Vagy Olaszországban...

Mi magyarok is tudjuk ezt, de használjuk is?

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Volt egyszer egy receptem (Mézes karaj diós tésztán), ennek a tészta részét önállósítottam ebben a receptben és a hangsúlyt ezúttal a sajtokra tettem, nem a dióra. Született így egy villámgyors, gyerekjátéknak is felfogható, egyszerű vegetáriánus recept.

Ehhez a sajt mártáshoz Spaghettini tésztát választottam.

Megéri kipróbálni!

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Elragadott a szabadság érzete és jól összezavartam a Campidanese receptjét, de még a filozófiáját is. Talán nem is kellene Campidanese-nek hívnom, hiszen amennyire az, annyira nem is.

Mindegy.

Eredetileg a szegény ember étele volt Szicíliában, erre én meg fogom magam és jól feldúsítom... Vagy hívnám úgy, hogy Campidanese gazdagon? Ez az elnevezés meg annyira nem én vagyok... Legyen inkább:

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Hagyományos húsvéti olasz recept (Parandulas). Egyszerű és könnyed, de ami a legfontosabb, hogy igazi tavaszváró.

Süss Napocska, süss!

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ezt az előételt a II. Andalúz receptversenyre (2012) készítettem, amit végül ezzel a recepttel -nagy örömömre - meg is nyertem.

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nem olyan rég készítettem egy vegetáriánus levest mexikói ízekkel. Eredetileg szerettem volna egy bőségesen húsos mexikói verziót szembeállítani vele, aztán végül spanyol módra készült el ez a leves.

Csak húsevőknek!

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak