Jelenlegi hely

Címlap » Húsos ételek » marha » Címkék » Húsos ételek » marha » borjú

borjú

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a tradicionális olasz ételnek az ízei hiába különlegesen pikánsak, az étel csak akkor lesz igazán finom, ha igazán jó húst tudsz beszerezni hozzá. Vidéken lakva szerencsére vágnak olykor borjút is a szomszédságban, így megbízható forrásból. jóminőségű borjúhúshoz juthatok. Ha éppen van, az első, amit készítenem kell belőle a család kívánságára, az a borjú bécsiszelet. A második lehet a Scallopine...

Recept értékelése: 
Average: 4.5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A birsalma szezon közepén az elmaradhatatlan birsalmasajt főzésen kívül gyakran használom ezt a gyümölcsöt különböző ételek készítéséhez. Húshoz elsősorban közel-keleti ízvilágú ételeket készítek, ami egyszerre autentikus, másfelől meg a birsalmához ez illeszkedik a legjobban.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ki ne ismerné a klasszikus vadast? Ki nem készített már? Olyan biztosan nincsen, aki legalább egyszer ne kóstolta volna már. Zsemlegombóccal vagy esetleg tésztával...

Melyikkel a jobb? Én sem tudtam eldönteni. Gondoltam egyet, miért ne lehetne egyszerre mindkettővel?

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Hja, 2011-ben is volt Valentin nap... 

A recept Led Zeppelin együttes méltán híres dala előtt kívánt tisztelegni. Az étel alkotóelemei lépcsőzetesen kerültek egymásra, ahol egy-egy lépcsőfokkal feljebb jutva a végén a libamáj trónol, amit méltán nevezhetsz mennyeinek. A recept ünnepi, mégis köznapi, kényeztető és egyben szívhez szóló.  Akart lenni.

Hogy túl nagy felhajtás mindez Valentin napra?

Hát persze...

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nem ételrecept ez, hanem egy ősi alapanyag előkészítési technika, amit nagyon szeretek és igen gyakran használok. Ezzel az eljárással a darált húst helyettesítheted (amikor lehet) egy szerintem annál finomabb alapanyaggal. Nem mellékes szempont a bizalmatlanság: pontosan tudod minden esetben, hogy az üzletben mit darálnak le, amit darált húsként kézhez kapsz?

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Egyszer egy barátom azt mondta, ez az egyik kedvenc étele... Felvettem hát a listára, de azóta nem járt felém. Most elkészítettem, hisz oly régóta szerepel a listán. 

Francia eredetettel bír ez a recept és biztos sokan a homlokukra csapnak, hogy igen, én is szoktam hasonlót készíteni. Még én is emlékszem valami hasonlóra gyerekkoromból, Édesanyám recepttárából.

Sosem baj, ha egy recept ismerősen hangzik. 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Tavasz és Húsvét.

Ünnepnapra szánt recept színvonalasan, gyorsan és könnyen elkészíthetően? Hmmm...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ezt az előételt a II. Andalúz receptversenyre (2012) készítettem, amit végül ezzel a recepttel -nagy örömömre - meg is nyertem.

Recept értékelése: 
Average: 5 (16 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ki ne készített vagy ne fogyasztott volna már bolognai spagettit? Ha véletlenül azok közé tartoznál, aki még nem készített ilyet, akkor legalább emlékeid biztosan vannak a menzáról, akár iskolaiból, akár munkahelyiből... Mindenki másképp csinálja még ezt az ételt is, aminek pedig az alapjai mégis mindenkinél azonosak. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

2012 KARÁCSONYKell-e inspirálóbb előétel vagy akár főétel, mint ez az elkészítésében ugyan végtelenül egyszerű, mégis nemes alapanyaGOCKban gazdag étel? Natúr borjúszűz, egy szelet finom sonka és három királyrák... Rukkola pestoval bolondított tejszínes öntettel, fehérrépa chips-el és egy félholdra formázott sült borgonyával...Csukd be a szemed és már érzed is az ízét a nyelveden....

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?

Oldalak