Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Tésztadesszert recept gyümölcsösen
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A tésztafélék nagyon sokoldalúak. Desszerteket is lehet készíteni felhasználásukkal, különösen a kakaó ízesítésű tésztákkal.

Rendhagyó málnás-epres-gyömbéres öntettel és tejszínhabbal a tetején szemet gyönyörködtető látvány egészen addig, amíg bele nem kóstolsz. Mert utána becsukod a szemedet, hogy még jobban átadhasd magad az ízek bűvöletének.

Vendégváráshoz kiváló választás, ha fontos neked, hogy vendégeid elkápráztasd egy finom desszerttel, de nem is akarod halálra dolgozni magad vele.

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

10 dkg
eper (darabolva)
10 dkg
Málna (négy szem a tálaláshoz félretéve)
2 ek
juhar szirup (vagy méz)
1 db
gyömbérgyökér (1 cm-es, meghámozva és apróra vágva vagy 1 mk gyömbérpor)
1⁄2 db
Lime (vagy citrom kicsavart leve)
2 dl
Tejszín (habbá verve)
  kis
Vaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  3. Szűrd le, keverd össze egy kis darabka vajjal, hagyd kihűlni.
  4. Közben egy kevés vajon pirítsd meg a gyömbért. Öntsd fel a juharsziruppal, add hozzá az epret és főzd darabos sziruppá.
  5. Add hozzá a málnát, főzd tovább két percig.
  6. Vedd le a hőforrásról, keverd hozzá a citromot. Hagyd kihűlni.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Desszertgyűrűkbe oszd négyfelé a tésztát, zömítsd meg.
  2. Oszd el a tetejükön a gyümölcsdarabos szirupot.
  3. Díszítsd egy kevés tejszínhabbal és egy-egy szem málnával.
Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?