Jelenlegi hely

Címlap » Nemzetközi gasztronómia » Távol-keleti ételek » Címkék » Nemzetközi gasztronómia » Távol-keleti ételek » Kínai

Kínai

Lefelé görgetve találod GOCK kínai receptjeit, azok feltöltésének időrendjében.

Gondolataim a recepthez: 

A tőzegáfonyát a kínaiak valószínűleg a legritkább esetben dobják a wokba, pedig ez egy érdekes lehetőség a kacsamellhez illeszkedő édes-savanyú szósz elkészítéséhez.

A kacsamell zsírját menet közben nyugodtan kisütheted, jó lesz a zsíroskenyérre lilahagymával ínséges időkre. Ebben a receptben a kacsa zsírjára semmi szükség, így a kacsa is elveszti a sokak által nem kedvelt erős kacsaízt, helyette azonban kellemesen édeskésen savanykás gyümölcsös közegbe kerül.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Egy egyébként egészséges étkezésre törekvő családban sokszor gondot okozhat, ha néhány tagja enne húst, míg más családtagok pedig inkább nem. Már lejátszották azt a kompromisszum kereső menetet, hogy vagy a húsevők szokjanak le a szokásukról vagy a húst nemevők szokjanak vissza rá. Sem az egyik, sem a másik út nem bizonyult járhatónak. Marad a mindkét felet kielégítő duplikáló megoldás. ami viszont megnehezíti annak az életét, aki a vacsorát készíti. 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Olykor rájön, hogy sorozatban gyártom a recepteket egy-egy kiválasztott alapanyaggal, addig, amíg rá nem unok, avagy kifogyok az ötletekből. Az Ördögszekér laskagomba annyira finom és egészséges, hogy kellőképpen hosszan játszadozhatok vele. Kifulladásig...

Ez a recept visszakanyarodik az ázsiai gyökerekhez és a gomba a kedvenc helyére, a wokba került, mégpedig kacsamell és egyéb más alapanyag társaságában.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Zöldbab, ami legtöbbször sárga, de ezúttal lila. Nyersen. De zöld lesz, amint megfő. A termés számottevő, így az alternatív felhasználási lehetőségek is szem elé kerültek, így lett belőle ázsiai stir and fry technikával, wokban készült étel.

Nem csak az ázsiai ízek kedvelőinek érdemes kipróbálni!

  

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Olykor megmagyarázhatatlan kötödés alakul ki bennem bizonyos alapanyagokkal. Ezek egyike az ördögszekér gomba. Talán az érdekes formája miatt, talán az érdekes állaga miatt, ki tudja. Legtöbbször grillezni szoktam, de hogy ne legyen annyira beskatulyázva az egyik kedvenc gombám, tettem egy próbát vele a wokban.

Nem mintha kétségem lett volna afelől, hogy megállja a helyétakkor is, ha stir and fry technikával készül. Sertésszűz húst használtam hozzá és a végeredmény egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, de ízletes étel lett.

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Az édes-savanyú szósz közismert kínai alapanyag igen széles felhasználási területtel.

Megteheted, hogy üvegbe zárt gyári változatát csak leemeled az üzlet polcáról, ennél egyszerűbb megoldás nincs, azonban számolnod kell azzal, hogy elhasználod mondjuk az üveg tartalmánák mintegy harmadát és bekerül a hütőszekrénybe beláthatatlan ideig. Aztán egyszer csak a szemétbe kerül lejárt felhasználási dővel. Tehát ez egyszerű, ugyanakkor drága megoldás.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Sokan ódzkodnak a távol-keleti ételektől az azokban felhasznált különleges alapanyagok és az idegen ízek miatt. Ebben a receptben azonban semmi különleges alapanyag nem szerepel, így nem kell félni attól, hogy a megkezdett, drágán vásárolt alapanyagok később a tárolási idő alatt megromlanak. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Az ötfűszer keverék a kínai konyha világszerte ismert eleme. Eredete a történelem homályába vész, ugyanakkor az biztos, hogy megalkotói nemcsak összetett ízhatást akartak elérni, de egyben az elemek (a Tűz, a Víz, a Föld, a Fém és a Fa) szimbólumai is egyben.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A tésztát nem csak az olaszok szeretik olyan nagyon, hanem ázsiában is nem csak közkedvelt, de többévezredes hagyományokkal is bír.

A wokban készült ételek nem csak egészségesek, de gyorsak is. Ha már az alapanyagok szeletelésén túl vagy, ez valóban így is van. Ebben a receptben azonban kevés szeletelnivalót találsz, így nagyon kevés munkát kell befektetned ahhoz, hogy egy nagyon ízletes étel kerüljön az asztalodra.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Volt már nálam tofu a wok-ban, ez a recept azonban különbözik az elsőtől, érdemes ezzel is próbálkozni, hiszen a végeredmény teljesen más lesz.

Nagyon gyors és egyszerű a recept maga, ha nem játszogatsz a tálalásával, mint én. Ez a játékos ötlet úgy született, hogy éppen egy másik recept feltöltésével végeztem, majd rákattintottam az oldalon a Home ikonra. Ami egy házikó, mint más oldalakon is elég gyakran. Kedvet kaptam ahhoz, hogy a tervezett újabb tofu receptet Home ikon formájúra készítsem.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve

Oldalak