Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Szecsuáni zöldbab és csirke recept gombával

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Zöldbab, ami legtöbbször sárga, de ezúttal lila. Nyersen. De zöld lesz, amint megfő. A termés számottevő, így az alternatív felhasználási lehetőségek is szem elé kerültek, így lett belőle ázsiai stir and fry technikával, wokban készült étel.

Nem csak az ázsiai ízek kedvelőinek érdemes kipróbálni!

  

Előkészítési idő: 
25
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
csirkemell (vékony csíkokra vágva)
40 dkg
zöldbab (végei levágva és 2 cm-es darabokra vágva)
20 dkg
csiperke gomba (vastagon szeletelve)
1 fej
Vöröshagyma (cikkekre vágva)
4 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 db
Gyömbérgumó (2 cm-es, meghámozva és kis kockákra vágva)
25 dkg
Rizstészta (esetleg helyettesíthető fettuccine tésztával)
6 dl
világos szójaszósz
1 ek
kínai édes fűszer keverék
1 ek
édes chiliszósz
1 ek
nyílgyökér por (vagy kukorica keményítő)
1⁄2 db
Lime (kicsavart leve)
1 ek
Só (a tészta áztató vizébe)
6 ek
Szezámmag olaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Hevítsd fel füstölősre a wokot (vagy nagyméretű, vastagfalú serpenyőt).
  3. Dobd bele a zöldbabot egy kevés só társaságában és jól forgasd meg.
  4. Vedd vissza közepesen alacsonyra a hőforrást és pirítsd tovább a babot 20 percig vagy amíg a babhólyagosra nem pirul. Gyakran keverd meg.  
  5. Közben két-két evőkanál olajat, szójaszószt keverj jól össze a fűszerkeverékkel és pácold be vele a csíkokra vágott csirkehúst. Tedd a hűtőszekrényben amíg minden mást előkészítesz.
  6. Sózott, felforralt vízben áztasd be a tésztát, amíg meg nem puhul. Szűrd le, keverd össze egy evőkanál olajjal ás tedd félre.
  7. Egy kevés vízben keverd csomómentesre a keményítőt, majd add hozzá a maradék szója és chili szószt, jól keverd össze.
  8. Vedd ki a wokból a babot és pirítsd le a maradék olajon a húst, majd szedd ki és tedd a babhoz.
  9. A visszamaradt olajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a gombát és pirítsd tovább, amíg a gomba éppen össze nem esik.
  10. Tedd vissza a babot és a húst, pirítsd tovább pár percig.
  11. Végül add hozzá a tésztát és a keményítővel kikevert szószt, majd csökkentett hőmérséklen párold állandó kavargatás mellett, amíg a szósz kellőképpen meg nem sűrűsödik.
  12. Végül ízlésed szerint ízesítsd a lime levével.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed, hagyománytisztelő módon pálcikával is fogyaszthatod.

Recept értékelése: 
Average: 4.4 (9 votes)
hány csillagot kapott?