Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » olasz ételek » Tárkonyos borjú scallopine recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a tradicionális olasz ételnek az ízei hiába különlegesen pikánsak, az étel csak akkor lesz igazán finom, ha igazán jó húst tudsz beszerezni hozzá. Vidéken lakva szerencsére vágnak olykor borjút is a szomszédságban, így megbízható forrásból. jóminőségű borjúhúshoz juthatok. Ha éppen van, az első, amit készítenem kell belőle a család kívánságára, az a borjú bécsiszelet. A második lehet a Scallopine...

Ezt az ételt nagyon sokféleképpen készítik, ez egy variáció a sok lehetséges közül. Elkészítésénél ha lehet, használj friss tárkonyt, sokkal üdébb ízt nyerhetsz belőle, mintha szárított fűszert használnál hozzá. Nyáron frissen szedett paradicsomból készítsed, ínségesebb időkben jobb választás, ha paradicsom konzervet használsz. Ha ez a helyzet, akkor egészben eltett paradicsomos konzervet vásárolj, levét szűrd le és vágd darabokra.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Olvass érdekességeket a receptben használt tésztafajtáról itt: Spaghetti

Bizonytalan vagy abban, hogyan kell a spagettit megfőzni? Kattints ide: Hogyan főzz helyesen tésztát?

Olvass érdekességeket, információkat a receptben használt alapanyagokról: 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

60 dkg
Borjúhús (lapocka, szeletelve)
40 dkg
Spagetti
1 doboz
articsóka (konzerv)
4 db
Paradicsom (héja lehúzva, majd felezve és szeletekre vágva)
4 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 dl
Sherry (vagy száraz fehérbor)
2 dl
Marhahúslé (vagy zöldségé)
1 ek
tárkony (friss, levelei apróra vágva)
1 ek
Kapri bogyó (aprítva)
5 dkg
Liszt
1 dl
Olaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (frissen őrölve, ízlés szerint)
5 dkg
Vaj (darabolva)
1 csokor
petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint, majd szűrd le és forgasd össze egy kevés olívaolajjal. Tartsd melegen.
  3. Közben a hússzeleteket klopfold vékonyra, majd mindkét oldalát ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  4. Mindkét oldalát forgasd meg lisztben, majd a felforrósított olajban oldalanként két-két percig pirítsd meg. Vedd ki, tartsd melegen.
  5. Egy kevés olajon pirítsd egy percig a fokhagymát, majd add hozzá a keresztben félbevágott articsóka szíveket és a paradicsomot. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad, pirítsd 3-4 percig.
  6. Öntsd fel a sherryvel, majd hagyd, hogy a folyadék a felére apadjon.
  7. Öntsd fel a húslével, add hozzá a tárkonyt és a kapribogyót, majd párold öt percig.
  8. Tedd bele a vajdarabkákat, jól keverd össze.
  9. Végül add hozzá a húst és párold készre nagyjából húsz perc alatt.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedj egy adag spagettit a tányérra.
  2. Helyezz mellé egy-két szelet húst, merj hozzá egy kevés szószt.
  3. Vágott petrezselyemmel szórd meg és azonnal tálald.
Recept értékelése: 
Average: 4.5 (4 votes)
hány csillagot kapott?