Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Tölthető tésztafajták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Tölthető tésztafajták » Manicotti

Manicotti

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "ingujj, muff"
 
Származási hely: USA
 
Átlagos mérete: 30 mm átmérőjű és 50 mm hosszú
 
 
Amit a Manicotti tésztáról GOCK gondol:
Olaszországban biztosan mást kapsz az asztalodra ha egy étteremben Manicottit rendelsz, mintha Amerikában tennéd ezt. Ha Olaszországban lenne Hortobágy, akkor a Manicotti lenne a vega hortobágyi palacsinta, hiszen legáltalánosabban sajttal és spenóttal töltött, majd paradicsomos szószban megsütött palacsintát takar az étel. Amerikában azonban ha Manicottit rendelsz, akkor Canelloni-féleséget kapsz. Így természetesen egy amerikai tésztaboltban vásárolhatsz szárított Manicottit is, ami némileg nagyobb átmérőjű és általában rövidebb a Canelloni tésztánál, így könnyebben is tölthető.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Az eredetinek mondható olasz Manicotti receptje közelebb áll a mi Hortobágyi palacsintánkhoz, mint gondolnánk. Az is lehet, akár valószínűnek is hívhatnám, hogy a múlt homályába vesző eredettel bíró Manicotti recept nyilvánvalóan előbb született, mint az ötvenes évek szülöttje, a Hortobágyi palacsinta, azaz helyesebb úgy mondani, hogy a Hortobágyi palacsinta áll közel a Manicottihoz.

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?