Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Spaccatelle

Spaccatelle

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Származási hely: Szicília 
 
Átlagos mérete: 36 mm hosszú, 24 mm széles és 2 mm vastag
 
Másnéven: Gramignoni, Maglietta, Stivalettini
 
 
Amit a Spaccatelle tésztáról GOCK gondol:
Ha a Gramigna tészta a nagy G, akkor ez mi? Mert ez az igazán NAGY G! Formája igen hasonló, de a Gramigna-nál minden méretében nagyobb, hosszában félbevágott, nyitott. Azaz éppen egy felpumpált méretű Gramigna tésztát tartasz a kezedben, de annak csak a felét. Ne keresd a másik felét a zacskóban, mert úgysem fogod megtalálni. Inkább főzd meg, készíts hozzá húsos vagy éppen zöldséges szószt és élvezd... 
 
 
Gondolataim a recepthez: 

Elragadott a szabadság érzete és jól összezavartam a Campidanese receptjét, de még a filozófiáját is. Talán nem is kellene Campidanese-nek hívnom, hiszen amennyire az, annyira nem is.

Mindegy.

Eredetileg a szegény ember étele volt Szicíliában, erre én meg fogom magam és jól feldúsítom... Vagy hívnám úgy, hogy Campidanese gazdagon? Ez az elnevezés meg annyira nem én vagyok... Legyen inkább:

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?