Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Szereted a paprikát?
Itt jónéhány paprikafajtáról találhatsz információkat és érdekességeket. Kattints a paprikafajta nevére!
Ha szereted a közel-keleti ízeket, akkor feltétlenül készítsd el ezt a tartalmas és nagyon ízletes levest. Ha korábban még nem kóstoltál volna arab ételeket, akkor is készítsd el, első élménynek kiváló lesz, hogy megszeresd ezt az izgalmas és változatos ízvilágot.
Ami voltaképpen étkezési zöldpaprika, de ha teljesen beérik, akkor piros. Kell ennél magyarabb paprikafajta? Mégis TV paprikának feliratozzák a piacon, meg az üzletek polcain, ami korántsem azt jelenti, hogy TV nézés közepette snack szerephez jutna, hanem az egyik felhasználási területére utal. Töltheted, azaz TölteniValó paprika.
Leggyakrabban piros vagy zöld színben találkozhatsz ezzel az Európában széleskörben elterjedt paprika fajtával. A Cayenne paprikából nemesítették, így formája és erőssége is ahhoz hasonló. Egy centiméternél nem szélesebb 5-10 cm hosszú vékony formájú paprika.
Tőlünk délre mindenki tudja, hogy a csicseriborsó mennyire egészséges. Nem csak tudja, hanem étrendjében rendszeresen szerepel is. Mint, mondjuk Spanyolországban, ahol szinte nemzeti szintre emelkedett a csicseriborsó avagy a belőle készített lisztet tartalmazó ételek.
Sokadszor készítetted már el eleid módjára. Mert nagymamád úgy készítette el. Meg Édesanyád úgyszintén. Hát te is. Ha mégse emlékeznél, megnézed valamelyik receptoldalt. Ugyanazt a receptet találod... De magadnak bevallod, ha másnak nem is, hogy fásultan látsz hozzá sokadszor is. Ugyanannak. Unod. Talán a családod is unja, de nem bántanak meg vele, hogy ezt meg is mondják neked. Miért nem készíted el másképpen? Hogy újra élvezhesd egy kicsit a főzést?
Mi más nevet adhatnék egy receptnek, ami éppen abban a pillanatban született, ahogy benéztem a hűtőszekrénybe? És készítettem abból, ami éppen volt benne. Ahogy eleink tették annak idején?
Hogy ettől vesztene a recept az értékéből? Ha jól sikerült, akkor aligha...
Sokan vannak, akik egyszerűen nem szeretik a rizst. Mondhatok akármit, hozakodhatok elő azzal a szomorú ténnyel, hogy rossz emlékeiket valamilyen menzán szerezték, ahol általában rossz minőségű rizst elkészítve rossz eljárással párosítva az eredmény csak egy lehet: rossz.
Ha éppen nincsen sok időd és/vagy nem mozogsz annyira otthonosan a konyhaművészet terén, válaszd ezt a nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű és ízletes olasz hagyományokon nyugvó levest.
Ha nem vagy vegetáriánus és még szeretnél lendíteni a leves ízén, akkor vágj apróra 10 dkg pancettát (vagy jóminőségű húsos bacont) és a hagymával együtt pirítsd meg.
Akármilyen is az aktuális időjárás, ha a piacokon megjelenik a friss medvehagyma, akkor biztosan feltartóztathatatlanul eljön már a tavasz. Ahogy egy ideig feledésbe merült, annyira divatos lett a medvehagyma az elmúlt években. Nem mintha bánnám, ha divatban is maradna. Elvégre könnyed, igazán tavaszias ételeket lehet belőle készíteni. Ha megteheted, mert van kerted, ültess belőle egy hűvös zugába a kertnek és a következő évben már élvezheted is a saját medvehagymád ízét. Vagy használhatod a leveleit ételeid díszítő elemeként.