Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Makaróni pesztóval recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Idő hiányában (ami akár sűrűn is előfordulhat) kényszerülhetünk arra, hogy valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételt tegyünk az asztalra vacsorára. Érdemes előrelátó lenni és az éléskamrában tartani ezt meg azt az ilyen esetekre. Készíthetsz egy túlélő listát is, hogy mit/miket szeretnél felhalmozni. 

Az én éléskamrám talán nem mondható átlagos felszereltségűnek, de ehhez a recepthez valók közül biztosan lapul tartalék a polcokon: tészta, fokhagyma, szárított paradicsom, parmezán sajt, tejszín, dió (hegyekben áll a saját termés)... Na meg az a kevés fűszer...

Ha az én éléskamrám a tiéd lehetne, akkor hazafelé jövet nagy rohanásban azért megállhatsz friss paradicsomért és spenótért (vagy éppen más kedvenc zöldholmidért: petrezselyem, bazsalikom, rukkola stb...) az útbaeső zöldségesnél. Nem? Arra sincsen időd? Semmi baj, akkor a friss paradicsomot cseréld le egy kis doboz sűrített paradicsomra (amit felhasználás előtt szárazon meg is piríthatsz), a mélyhűtőből meg előkaphatod a fagyasztott leveles spenótot, jobb híján az is jó lesz.

 

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Itt választhatsz makaróniféle tésztafajtát: Hosszú csőtészták

Ha valami másm tésztafélét keresnél, kattints ide: Olasz tészták térképe

Bizonytalan vagy abban hogyan kell helyesen olasz tésztát főzni? Kattints ide: Hogyan főzz helyesen tésztát?

 

A recept következő alapanyagairól olvashatsz információkat, érdekességeket:  

 

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

50 dkg
Maccheroni al ferretto (vagy más hosszú és lyukas tésztafajta)
10 dkg
Szárított paradicsom (durván aprítva)
1 db
Paradicsom (héjától megfosztva, darabolva)
1 marék
spenót (megmosva, lecsepegtetve, leszárazva)
5 dkg
Dióbél (vagy fenyőmag)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1 dl
olívalaj
2 dl
Tejszín
2 gerezd
fokhagyma
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Chili (morzsolt, ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  2. Közben forrald fel a tejszínt.
  3. Az összes többi alapanyagot alaposan mixeld össze, majd add a tejszínhez és jól keverd össze.
  4. A tejszínnel felengedett pesztót jól keverd össze a tésztával és azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedd a tányérra. Díszítheted félretett spenót levéllel, reszelt parmezánnal vagy éppen friss paradicsommal.

Recept értékelése: 
Average: 5 (12 votes)
hány csillagot kapott?