Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Rántott Panzerotti recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Készítheted ennek a receptnek minden elemét házilag, azaz gyúrhatod a tésztát, összeállíthatod a kedvedre való tölteléket és nem utolsósorban főzheted hozzá a kedvenc GOCK szószod is. Ugyanakkor erre nincsen mindig időnk, sőt, van hogy egyáltalán nincsen időnk. Ez a recept most a "NekemSemmireSincsenIdőm" embereknek szól, hogyan lehet tizenöt perc alatt (ha lassú vagy, akkor húsz perc alatt) értékelhetően finom ételt kényelmi alapanyagokból az asztalra varázsolni.

Szerezz be egy csomag töltött tésztát, lehetőleg Panzerotti tésztát, vagy valami hasonlót. A tésztaválasztás mellett nem csak az autentika szól (hiszen ezt a tésztafajtát notóriusan sütik olajban, akár bundában, akár anélkül), hanem a praktikum is. Ez a tészta elég nagyméretű ahhoz, hogyha bundában szeretnéd kisütni, akkor ne őszülj bele, amíg az apróbb Raviolit bebundázod. Ha csak úgy, ahogy van belehajítod a tésztát a bő forró olajba és sütöd ropogósra, akkor természetesen az apróbb méretű Ravioli is megtestesült. Ebben az esetben az elkészítési idő 5 percre csökken.

Ennyi időd sincsen? Na, ne... 

Legyen egy kis zsemlemorzsa a kezed ügyében, a legjobb, ha panko morzsát tartasz otthon, meg egy kis zacskós reszelt parmezán sajt, erre a célra az is jó lesz. Mindehhez kapj le a polcodról, avagy hazafelé a kedvenc sarki kisboltod polcáról a neked kedves üveges paradicsomszószt (nekem volt szerencsém a Magii legújabb, prémium kategóriás, üveges szószait kipróbálni) és keríts még hozzá tizenöt perc szabadidőd ahhoz, hogy belevághass!

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Panzerotti

Miért inkább panko morzsát használj zsemlemorzsa helyett? Itt megtudod: Panko, az alternatív zsemlemorzsa

Ha netán mégis házilag készítenéd a paradicsomszószt, ezeket a GOCK szószrecepteket ajánlom hozzá: 

Pomarola, az egyszerű spagetti szósz receptje

Marinara szósz recept

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
5 perc

Hozzávalók

1 db
Üveges paradicsom szósz (Mondjuk Maggi bazsalikomos-fokhagymás szósz )
1 csomag
Panzerotti tészta (vagy valami hasonló más töltött tészta )
5 dkg
Panko (vagy zsemlemorzsa)
1 ek
Parmezán sajt (reszelt)
2 dl
Tej
1 tk
citromlé
5 dl
Olaj (a sütéshez)
Elkészítés: 
  1. Keverd össze a morzsát a sajttal, a tejet a citrommal.
  2. Öntsd rá a tejet a tésztára, majd egyenként forgasd meg a morzsakeverékben.
  3. Forró olajban süsd a tésztákat szép aranybarnára. 
Ötletek a tálaláshoz: 

Tálald a szósszal.

Recept értékelése: 
Average: 5 (23 votes)
hány csillagot kapott?