Jelenlegi hely

Címlap » Kedvenc alapanyagaim » 2014 » szeptember » 23rd » Címkék » Alapanyag » Zöldségek » Paprikák » Holland chili paprika » Holland chili paprika

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Leggyakrabban piros vagy zöld színben találkozhatsz ezzel az Európában széleskörben elterjedt paprika fajtával. A Cayenne paprikából nemesítették, így formája és erőssége is ahhoz hasonló. Egy centiméternél nem szélesebb 5-10 cm hosszú vékony formájú paprika.

Scoville értéke: 30 000-50 000

Hogyan használd?

Semleges, friss íze széleskörű felhasználást biztosít. Használhatod szinte bármilyen ételbe, ha szereted a csípős, erős ízeket. Természetesen legjobb frissen felhasználva, ezért termeszd a konyhakertedben (ahogy én is teszem), akár a konyhád ablakában, vagy vásárold frissen, ha lehet.

Ki is száríthatod, ha túl sok termett, ehhez csak meg kell mosnod, meg kell törölgetned és a száránál fogva felfűzve és felakasztva pár hétig jól szellőztetett helységben szárítanod. Kiszáríthatod akár sütőben is, 40 fokon, résnyire nyitvahagyott sütőajtó mellett pár óra alatt szépen kiszárad. A kiszáradt paprikát elteheted egészben vagy össze is morzsolhatod, esetleg porrá őrölheted.

Receptjeiemben, ahol fűszerként az alapanyagok között morzsolt chili paprikát említek, ezt a fajtát értsd alatta.