Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Itt találhatod GOCK Somersby cider italok felhasználásával készített receptjeit.
Kompótot főzni mindenki tud, nem igaz? Körtéből is. Azonban érdemes a megszokott kompót receptünk helyett kipróbálni egy újabbat, mondjuk egy olyat, ami más megvilágításba helyezi a kompót fogalmát.
Áfonyás, azaz pontosabban tőzegáfonyás. Ami a szakszerű magyar elnevezése ennek a csodás "ping-pong labda" bogyónak, de azért a többség Cranberry néven ismeri. A Cranberry szezon közepén kár lenne kihagyni ezt a receptet, mert a kacsának jól áll a Cranberry.
Akár a karácsonyi asztalodra is felkerülhet, hiszen igényes, különleges és nagyon finom!
Hálás feladat egy olyan tradícionális recepthez nyúlni, amelyiknek nincsen szigorú előírása. Így nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha saját verziót készítek belőle, senki nem tarthat még tiszteletlennek sem. Mindenképpen egy nappal előtte készítsd el, ahogy elfogyasztanád, engedd, hogy az ízek jól összeérjenek.
A cider sokoldalúbb alapanyag annál, minthogy csak pároláshoz használjuk. Kitűnő zselét is lehet belőle készíteni, amibe olyan gyümölcsöt zársz, amit éppen csak szeretnél. Ha éppen van otthon körte cidered (perry), akkor legstílusosabb megoldás, hogy körte legyen a kiválasztott gyümölcsöd erre a célra.
Készítsd el előző nap...
Ha kíváncsi vagy a többi, cider felhasználásával készült receptemre is, kattints ide: Somersby receptek
Ex-feleségem zsidó származású volt. Tőle, a családjától és később amerikai zsidó származású barátaimtól leshettem el néhányat az izgalmas zsidó konyha remekei közül.
Ebben a receptben a köret a legérdekesebb. Tíz perc alatt nem készül el, sőt... De miért is kellene minden ételnek 10 perc alatt az asztalra kerülnie? Egy ünnepinek szánt hétvégén érdemes az időt, na meg azt a két üveg cidert rászánni, amit ebbe az ételbe locsoltam.
Valamikor régen ettem egy paszternák krémlevest egy Főzőiskolában... Ez egy másmilyen lett, annak nyomán... Ritkán bírom ki, hogy egy ételt ne igazítsak a saját ízlésemhez...
Hívhatod pasztináknak is, egykoron nagyon elterjedt, ma már inkább ritka jelenség a piacokon és könnyű összetéveszteni a fehérrépával...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide:Somersby receptek
Még Amerikában, egy menő hollywoodi étteremben skicceltem le a recept eredetijét (megsúgta a szakács). Születésnapi rendezvényre kért tőlem ételötletet egy kedves ismerősöm vaddisznóra hangolva, amit frissen lőtt ki egy vadász. Ezt a receptet javasoltam neki, de mielőtt megtettem volna, jómagam is elkészítettem, csak hogy ne ajánljak neki olyat, amit jómagam még ki sem próbáltam.
Itt az ideje az őszies megjelenésnek. Ez az étel nemcsak az ősz színeiben pompázik, de ízeiben is a közelgő elmúlást sejtető évszak ízeit idézi. Miközben készíted, nem fogod kibírni, hogy kicsit közelebb hajolj a serpenyőhöz és szippants a zöldfűszerek átható illatából. Belekóstolsz és már alig várod, hogy a tésztán tálalva hozzáláthass elfogyasztásának. Hátradőlsz a széken, elégedetten simogatod a hasadat, nyelveden még érzed az egyszerű, mégis oly ízes ételt a nyelveden.