Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » parti receptek » Zsíros kenyér recept lilahagymával
Zsíros kenyér recept lilahagymával
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Április elsejei bolondozások

Ez a recept cseppet sem fogyókúrás, glutén és zsírmentesnek sem mondható. Sőt, mi több, még a reform konyha kenyérfajtái sem működnek ebben a receptben igazán. A modern felfogás szerint nem egyáltalán nem mondható egészségesnek, mégis egy klasszikus finomság. :-)

Bevallom, hogy ezt az ételt nem is én készítettem el. A mesterszakács Edina volt, én meg megkíséreltem lefotózni. A Bolondok napja szerepcsere nem sikerült igazán: bár Edina remekül helyt állt az igen bonyolult, összetett étel elkészítésében, addig én továbbra sem remekeltem a fotók elkészítésében, még az ő gépével sem. Így a béke kedvéért inkább ő is elkészített néhány fotót. A feltöltött képek közül találjátok ki, hogy melyiket készítettem én.

(Ha nem sikerülne kitalálni, a megoldásban segít a képeken található felirat)

Bolondok napja

Április elseje, 2012 

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
0 perc

Hozzávalók

4 szelet
Fehér kenyér (Kettévágva. Más, egészségesebb kenyérfajtával nem olyan finom.)
  kis
zsír ( sertés zsír, liba zsír, kacsa zsír: amelyik a kedvenced)
1 fej
Lila hagyma (vékonyan szeletelve vagy apróra vágva: ahogy szereted)
  kis
Fűszerpaprika (a tálaláshoz)
  kis
Só (a tálaláshoz, ízlés szerint)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy a Hozzávalók alatt megadtam.
2. Kend meg a kenyér szeleteket olyan vastagon a zsírral, ahogy te szereted.
3. Sózzad és szórd meg fűszerpaprikával ízlésed szerint.
4. Helyezz rá hagyma szeleteket.

Ötletek a tálaláshoz: 

Fatányéron az autentikus. :-)

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 szavazat)