Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Lasagnette » Lazacnette recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Mondják, hogy egy film mondanivalóját a filmben megmagyarázni szájbarágós dolog, de ez nem film, hanem étel.  Tehát egy kis címmagyarázatként ehhez a könnyed, mégis ízekkel teli ételhez:  Lazacra épül, Lasagnette tésztán, szóval... Na, innen már nem folytatnám.

Hétvégére, ünnepi alkalmakra is kellően elegáns, de egy átlagos hétköznapi este romantikáját is megalapozhatod ezzel a finomsággal. Gyorsan elkészítheted, így marad időd mellette másra is. Nyugodtan zuhanyozhatsz, elkészítheted a sminkedet vagy megborotválkozhatsz. Van időd kiválasztani a megfelelő ruhát az alkalomhoz. És végül, mivel igen egyszerű elkészíteni, nem szükséges anyukádat felhívni közben, hogy: - Anya, hogy is kell...? -
Ha mégis felhívod őt, legfeljebb azért, hogy elmondd neki, ma este ne hívjon fel egyórás beszélgetés reményében. Ma a párodé vagy.
 
Hasznos linkek a recepthez:
 
Ismerkedj meg a receptben használt tésztaféleséggel: Lasagnette
 
Vagy válassz hozzá más, hasonló szélesmetélt tésztafajtát: Tagliatelle vagy Pappardelle vagy Fettuccine
 
 
Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

50 dkg
lazacfilé (4 darabra vágva)
40 dkg
Lasagnette tészta (vagy más, hasonló szélesmetélt)
10 dkg
Szárított paradicsom (vékony csíkokra vágva)
6 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Chili paprika (karikázva )
1 ek
kapribogyó (apróra vágva)
12 db
Bazsalikom levél (vékony csíkokra vágva)
1 marék
snidling (apróra vágva)
50 ml
Sherry (vagy száraz fehérbor)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1 db
Citrom (reszelt héja és kicsavart leve)
Elkészítés: 
  1. Melegítsd elő a sütődet 200 Celsius fokra.
  2. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  3. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad a halat, majd ecseteld meg egy kevés olívaolajjal, tedd rácsos sütőedénybe és 20 percig süssed.
  4. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  5. Egy kevés olívaolajon pirítsd egy-két percig a szárított paradicsomot és a fokhagymát.
  6. Öntsd fel a sherry-vel, majd add hozzá a reszelt citromhéjat, a kapribogyót és a chilit, párold felére a folyadékot. Közben ízesítsd sóval és borssal.
  7. A közben elkészült tésztát szűrd le és keverd össze a serpenyő tartalmával, az aprított bazsalikommal, a sajt felével, a citromlével (ízlés szerint) és a snidlinggel.
  8. Elkészült a hal is: vedd le a bőrét és lazán szedd darabkáira a húst, majd óvatosan keverd a tésztához.
  9. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra: kicsit kevesebbet, ha előételnek, többet, ha főételnek szánod. Szórd meg még egy kevés karikára vágott snidlinggel, chilivel és a maradék reszelt sajttal.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?