Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Tsimmes és az ananásszal beborított lazac recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ex-feleségem zsidó származású volt. Tőle, a családjától és később amerikai zsidó származású barátaimtól leshettem el néhányat az izgalmas zsidó konyha remekei közül.

Ebben a receptben a köret a legérdekesebb. Tíz perc alatt nem készül el, sőt... De miért is kellene minden ételnek 10 perc alatt az asztalra kerülnie? Egy ünnepinek szánt hétvégén érdemes az időt, na meg azt a két üveg cidert rászánni, amit ebbe az ételbe locsoltam.

A hal jelen esetben szinte csak a köret. De legalább nagyon egyszerű. Megfordult a világ, nem igaz? 

Ha kíváncsi vagy a többí cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek

 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
100 perc

Hozzávalók

60 dkg
lazac filé (lebőrözve, kiszálkázva és 6 kockára vágva)
120 ml
Juharszirup
1⁄2 db
ananász (megtisztítva, kockára összevágva, mozsárban összetörve, levétől elválasztva)
1 ek
Shoyu szósz (vagy világos szójaszósz)
2 ek
dijoni mustár
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Batáta (nagy, meghámozva és kockákra vágva)
4 db
sárgarépa (megtisztítva és karikára vágva)
1 fej
Vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
20 db
Aszalt szilva (félbevágva)
12 db
aszalt sárgabarack (félbevágva)
8 db
füge (negyedelve)
10 dkg
Mazsola
2 ek
Méz
1 tk
Fahéj
1 db
Narancs (reszelt héja és kicsavart leve)
1 db
Citrom (kicsavart leve)
660 ml
cranberry cider (2 üveg, Somersby)
3 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Egy nagy serpenyőben forrósíts fel egy kis olívaolajat és párold üvegesre benne a hagymát, majd tedd hozzá a répát és a batátát, pirítsd meg egy kicsit.
3. A serpenyő tartalmát öntsd egy sütőtálba. Add hozzá a szárított gyümölcsöket és jól keverd össze.
4. Egy kis lábosban jól keverd össze a narancs levét és héját, a citrom levét, a mézet és a fahéjat. Forrald össze, majd önts a sütőtálba.
5. Öntsd fel a két üveg ciderrel a sütőtál tartalmát és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kilencven percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
6. Közben készítsd elő a halat, mindkét felét sózzad borsozzad ízlésed szerint.
7. Keverd össze a halhoz való összes egyéb alapanyagot és a keverékkel jól kend meg a halkockák tetejét.
8. Ha kész a köret, emeld a sütő hőmérsékletét és süsd a halat készre, addig a köret megfelelő hőmérsékletre fog hűlni.

Ötletek a tálaláshoz: 

Egy halkocka, egy kis köret, a Tsimmes levét külön szószos tálban tálald, jó lesz vele locsolgatni.

Recept értékelése: 
Average: 5 (8 votes)
hány csillagot kapott?