Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Papillon

Papillon

Jelentése: "pillangó"
 
Átlagos mérete: szélessége 50 mm, magassága 45 mm
 
Származási hely: Dizájn tészta
 
 
Amit a Papillon tésztáról GOCK gondol:
Pillangó tészta gyűjteményemben van már számtalan Farfalle variáció, picitől az óriásig  (Nézd meg őket itt:FarfalleFarfalle ArcobalenoFarfalle IntegraleFarfalle Fantasia
Farfalle TricoloriFarfalle rotondeFarfallineFarfallone), van köztük színes, meg mindenféle csíkos. Mint egy igazi lepkegyűjtemény. Így vagy úgy, mindegyik Farfalle-származék, ami olaszul éppúgy pillangót jelent, mint a Papillon (latin eredetű francia kifejezés). 
A Farfalle-félék kissé stilizáltan idézik a pillangó formáját, olyannyira, hogy sok helyütt (Magyarországon is) már inkább nyakkendő tésztaként emlegetik és nem pillangóként.
 
Talán ez indította gyártókat, hogy létrehozzanak egy olyan tésztafajtát, ami nyakkendőre már kevésbé, de pillangóra már annál inkább hasonlít. Fecskefarkú pillangóra. Nézd csak meg a képeket. A tészták óriásiak és színesek. Színeit az alapverzión kívül spenóttól, sárgarépától, kurkumától, paprikától és a tintahal tintájától kapta.
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen