Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Tejszínesen zsályás csirke recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Amikor ez a recept megszületett, akkor már valósággá váltak a hajnali fagyok, küszöbön a hidegebb őszi idő. Ideje felhasználni és/vagy kimenteni a konyhakertből a fűszernövényeket is. A tavasszal telepített zsálya palánta a nyár folyamán a folyamatos felhasználás mellett is igen terebélyes bokrocskává nőtte ki magát. Ezek a napok a gazdag bazsalikom termés feldolgozása mellett a zsálya felhasználása lett. A zsálya levelek nagy részét szárítottam egyrészt teának a köhögős téli napokra, másrészt morzsoltam fűszerezéshez. Egy másik nagy adag levélből pesto-t készítettem, ennek a receptjéát hamarosan meg is mutatom.

Ami még mindig a már télire visszavágott bokron maradt, abból főzök valamit, amíg csak lehet, elvégre a friss zsályalevelek ízletesek, egészségesek.

Ez az étel rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető különösebb főzőtudás nélkül is. Miért is ne próbálnád ki?

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Olvass érdekességeket a zsályáról itt: Zsálya (Salvia officinalis)

Tudj meg többet a receptben használt tésztafajtáról: Farfalle Integrale

Vagy válassz a recepthez más tésztafajtát innen: GOCK TÉSZTATÉRKÉPE

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

50 dkg
Farfalle Integrale (vagy más hasonló teljes kiőrlésű tészta)
50 dkg
csirkemell filé (vékony csíkokra vágva)
6 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
50 ml
Sherry (száraz)
4 dl
Tejszín
15 dkg
Gorgonzola sajt (szétmorzsolva)
  kis
morzsolt chili (ízlés szerint)
10 db
Zsálya levél (vékony csíkokra vágva)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
3 ek
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Két evőkanálnyi olívaolajba tedd bele az összezúzott fokhagymát, ízlésed szerinti sót és borsot. Forgasd jól bele a húst és hagy legalább fél órányit állni.
  3. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  4. Közben egy serpenyőben pirítsd meg a húst, szedd ki és tedd félre.
  5. A maradék olajon pár másodpercig pirítsd meg a chili paprikát és a zsályát, majd forgasd hozzá a félretett húst.
  6. Öntsd fel a sherry-vel és hagyd, hogy a folyadék fele elpárologjon.
  7. Öntsd fel a tejszínnel, forrald össze.
  8. Add hozzá a morzsolt gorgonzola sajtot és kevergesd addig, amíg a sajt teljesen el nem olvad benne.
  9. Szűrd le a tésztát és keverd hozzá a serpenyő tartalmát. Jól keverd össze, majd azonnal tálald! 
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, szórd meg egy kevés parmezán sajttal és díszítsd zsálya ágacskával.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?