Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Japán csirke recept shimeji gombával
Japán csirke recept shimeji gombával
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthatő, japán stílusú csirkemell recept shimeji gombával elkészítve. Ha vegetáriánus vagy, csak felejtsd ki belőle a húst és használj hozzá több gombát.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt gombafajtával itt: Shimeji gomba

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Spaghettini

Vagy válassz hozzá más tésztafélét innen: Tömör tészták

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

30 dkg
csirkemell filé (vékony csíkokra vágva)
40 dkg
Spaghettini tészta (vagy más spagettiféle tészta)
4 ek
világos szójaszósz
1 ek
Mirin
1 tk
Nádcukor
1 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 ek
Szezámmag olaj
3 ek
Olaj
1 ek
Koriander levél (aprítva)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Keverd össze a szójaszószt, a mirint, a cukrot és a szezázámmag olajat, majd forgasd bele a csirkehúst.
  3. Főzd meg a tésztát így: Hogyan főzz helyesen tésztát?
  4. Hevítsd fel a wokot.
  5. Szűrd le a csirkét, a visszamaradt páclevet tedd félre.
  6. Pirítsd meg az olajban a csirkehúst, szedd ki és tedd félre.
  7. A visszamaradt olajban pirítsd meg a gombát a fokhagymával, amíg a gomba össze nem esik.
  8. Tedd vissza a csirkehúst, öntsd fel a páclével, pirítsd tovább egy percig.
  9. Végül add hozzá a tésztát is és jól forgasd össze.
  10. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, majd szórd meg egy kevés aprított koriander levéllel.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve