Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Csicseriborsó leves olaszul recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

Tőlünk délre mindenki tudja, hogy a csicseriborsó mennyire egészséges. Nem csak tudja, hanem étrendjében rendszeresen szerepel is. Mint, mondjuk Spanyolországban, ahol szinte nemzeti szintre emelkedett a csicseriborsó avagy a belőle készített lisztet tartalmazó ételek.

Vagy Olaszországban...

Mi magyarok is tudjuk ezt, de használjuk is?

Hát nem eleget... Talán legtöbbször krémleves lesz belőle. Ez a leves krémleves is, meg nem is. Döntsd el magad, szerintem inkább nem az...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerd meg a receptben használt tésztafajtát itt: Farfalline

Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt válogathatsz: Apró tészták

Tudtad, mennyire egészséges a halványító zellerszár? Itt olvashatsz róla: Zellerszár

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

40 dkg
Csicseriborsó (előző este beáztatva, majd előfőzve, esetleg 2 doboz előfőzött csicsriborsó konzerv)
15 dl
Zöldség alaplé (én bio miso sűrítményt használtam hozzá)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Halványító zellerszár (gépi aprítóban apróra vágva)
1 db
sárgarépa (gépi aprítóban apróra vágva)
80 ml
Fehérbor (száraz)
1 csomag
Sáfrány (meleg vízben kioldva és leszűrve)
1 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
3 db
Babérlevél
1 doboz
Sűrített paradicsom
  kis
Chili paprika (szárított, morzsolt, opcionális és ízlés szerint)
  kis
Só ( ízlés szerint)
  kis
Bors ( ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
20 dkg
Farfalline tészta
  kis
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd el az alapvelet, tedd félre.
  2. Egy serpenyőben pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral együtt, ha szereted a csípős ízt, add hozzá a chilit is.
  3. Add hozzá a fokhagymát és az aprított répát.
  4. Öntsd fel a borral és hagyd, hogy a folyadék fele elapadjon.
  5. Öntsd a serpenyő tartalmát, a sűrített paradicsomot és a csicseriborsó felét az alapléhez. Ízesítsd a rozmaringgal és a babérlevéllel. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint, majd főzd fél órán keresztül.
  6. Halászd ki a babérleveleket, majd botmixerrel pürésítsd a levest.
  7. Add hozzá a maradék csicseriborsót, a sáfrány levét és a tésztát. Főzd tovább, amíg a tészta meg nem fő.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Építs halmot a csicseriborsóból és a tésztából a leveses csésze közepén.
  2. Öntsd fel annyi levessel, hogy ne lepje el teljesen a halmot.
  3. Szórd meg a reszelt sajttal.
Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?