Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Torcetti al Fungo Porcini

Torcetti al Fungo Porcini

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "kicsi csavart"
 
Származási hely: Umbria
 
Átlagos mérete: 7 mm vastag és 35 mm hosszú
 
 
Amit a Torcetti tésztáról GOCK gondol:
Szívesen járnék Umbria erdeibe gombászkodni...
 
Utoljára gyerekkoromban nagyapámmal mentünk ki rendszeresen az erdőbe gombászni. Nagy magabiztonsággal szedegette az általa ismert gombafajtákat, hogy aztán jóízűen elfogyasszuk valamiféleképpen. Szedtünk galambgombát, pöffeteg gombát, ritkábban, de találtunk őzláb gombát és rókagombát is. Még ritkábban vargánya gomba is került a kosarunkba.
Emlékszem, hogy nagyra tartottam akkoriban nagyapám gomba felismerő képességét. Innen visszanézve nem tudom már megállapítani, hogy mennyire volt magabiztos a tudása és mennyire csak szerencséje volt a családnak.
Bízom benne, hogy az előbbi... 
 
Umbriában nagy keletje van a gombáknak, természetesen nem csak az arrafelé bőséggel termő szarvasgombának, hanem a vargányának is. Ennek az ugyancsak nemes gombafajtának nagyon szeretem az ízét. 
 
Ez a tészta is telve van vargányával...
 
 

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Nem vallom a "jóból is megárt a sok" elvet az élet egyetlen területén, így az ételek világában sem. Szeretek tobzódni a jóban. Ez a tészta amennyire csak lehet gombás. Ugyan nagyon egyszerű recept, kevés alapanyagból, de az majdnem mind gomba vagy gombás. Ha ehhez még hozzáteszem, hogy Gombán is készült...

Szeretem a gombát...

Szeretem Gombát...

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?