Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Tölthető tésztafajták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Tölthető tésztafajták » Lumaconi Rigate

Lumaconi Rigate

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "nagy csiga"
 
Származási hely: Campania és Liguria
 
Átlagos mérete: 34 mm széles, 47 mm hosszú
 
 
Amit a Lumaconi tésztáról GOCK gondol:
 
Különleges, csigaházat imitáló, hajlított, csőalakú tészta, a Lumache nagyranőtt verziója. Az egyik vége nyitott, míg a másik vége teljesen zárt. A főzővíz ugyan átjárja, de méreténél fogva így is nevéhez méltóan csigalassússággal fő meg, de a szósz, ami belekerül, az benne is marad.
 
Kialakításánál fogva elsősorban töltik majd sütik, így te is így használd. Főzésekor vigyázz rá, ahogy kevergeted a vízben, ne törd össze... 
 

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon egyszerű, kevés munkával ízletes vegetáriánus ételt tehetsz az asztalodra. 

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Lumaconi Rigate

Vagy válassz helyette más tésztafajtát innen: GOCK TÉSZTATÉRKÉPE

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A medvehagyma viszonylag rövid ideig lelhető fel a piacokon. Idénya alatt érdemes használni, ahol csak tudod. Például ebben az egyszerű töltött tészta receptben.

Előételként jelöltem meg, de fogyaszthatod főételként is, ha van időd és/vagy türelmed elegendő tésztát töltögetned. Ha nagylétszámú vendégségben szeretnéd ezt az ételt tálalni, inkább csak akkor tedd, ha a vendégeid elég jó ismerőseid ahhoz, hogy a tésztatöltögetésbe befogjad őket. Közben beszélgethettek, mint régen a kukoricát morzsoló asszonyok...

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?