Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Tésztával bordázott borjú szelet recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ezt a receptet a Hetedhét Íz recept játékomra készítettem. Hét alapanyagból kellett kiválasztanom minimum ötöt (Dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta) az étel megalkotásához. Végül csak a pestot hagytam el. 

Talán furcsa, hogy végül egy borjú szelet lett a főszereplő, de amíg gondolkodtam a megfelelő megoldáson, mindvégig az járt a fejemben, hogy a halat nem akarom kihagyni, beértem szardellafilével. Régóta gondolkodtam azon is, hogy milyen receptben használhatnám ki legjobban az éléskamrámban várakozó Trenne tésztám formai adottságát (ez a tészta egy háromszögletű penne). Csak a tálalás során jött az ötlet, hogy a tésztát felsorakoztatva a borjú szelet hátára egy bizarr, tüskéshátú dinoszaurusszá változtathatnám békés kérődző állatot.

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

4 szelet
borjú comb (zsírtalanítva, kiklopfolva)
20 dkg
Trenne tészta
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
6 db
Szardella filé (apróra vágva)
1 db
Kaliforniai paprika (kockákra vágva)
8 db
Szárított paradicsom (apróra vágva)
1 doboz
Paradicsom konzerv
1 db
Padlizsán (rézsútosan hosszantiban szeletekre vágva)
2 fej
Portobello gomba (vagy csiperkegomba, szeletekre vágva)
60 ml
Fehérbor (száraz)
1 ág
Rozmaring (levelei apróra vágva)
1 mk
Chili paprika (morzsolt, ízlés szerint)
1 marék
Bazsalikom levél (csíkokra vágva)
1⁄2 csokor
Petrezselyem levél (apróra vágva)
6 ek
olivaolaj
  kis
Liszt
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
Feta sajt (darabkákra vágva)
4 db
dió (durvára megvágva, szárazon megpirítva)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a kaliforniai és a chili paprikával együtt.
  3. Add hozzá a fokhagymát, majd egy kis idő múltán a gombát is és kevergesd további két-három percig.
  4. Öntsd fel a borral és hagyd, hogy majdnem elfője a levét, majd öntsd rá a paradicsom konzervet, jól keverd össze.
  5. Add hozzá a fűszereket és közepes lángon hagyd főni kb. 10 percig.
  6. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  7. Grill serpenyőben egy kevés olajon a megsózott és megborsozott padlizsán szeletek mindkét oldalát süsd csíkosra. Vedd ki és tartsd melegen.
  8. Forgasd lisztbe az előzőleg sózott és borsozott borjú szeleteket, a felesleges lisztet rázd le, majd egy kevés olívaolajon mindkét oldalát süsd meg.
  9. A megfőtt és leszűrt tésztát forgasd jól össze a szósszal.
Ötletek a tálaláshoz: 

1. Tálalhatod egyszerűen:

Helyezz alulra egy szelet grillezett padlizsánt, rá a húst, majd szedj rá a szószos tésztából. Szórj a tetejére először egy kevés feta sajtot, majd annak tetejére egy kevés pirított diót.

2. Tálalhatod úgy, ahogy én játszottam vele: 

Helyezz alulra egy szelet grillezett padlizsánt, rá a húst, de kissé elfordítva. Tegyél a húsra egymás között elég helyet hagyva annyi tésztát egymással párhuzamosan, amennyi elfér rajta. Tölts közéjük a szószból egy keveset. A tészta végébe toljál egy-egy kis feta sajt hasábocskát. A padlizsán szabadon maradt részére szórj a dióból.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?