Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Hurka a tésztán káposztával
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag, megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen az én számíze szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.

Hurka a tésztán káposztával

Egy disznóvágás után elég sok hurka és kolbász kerül a hűtőszekrényedbe. Kisütöd a hurkát, kisütöd a kolbászt, készítesz hozzá egy kis tepsis krumplit. Savanyúsággal tálalod és nagy élvezettel fogyasztod el. 

Az első nap.

Másnap még mindig találsz hurkát a hűtőszekrényedben. Jó emlékekkel gondolsz vissza az előző napra, de ezen a napon valami másra vágysz. Mit készíts a hurkából?

Ez a recept egy nagyon egyszerűen elkészíthető és ízletes alternatívát kínál a hurka elfogyasztására. Készítsd el, kóstold meg és igazat fogsz adni nekem. 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Szívesen megtekintenéd a DisznósáGOCK sorozatom más receptjeit is? Kattints ide: DisznósáGOCK

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Pappardelle

Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Metélt tészták

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

2 db
májas hurka (mangalica)
40 dkg
Savanyú káposzta (lecsepegtetve)
25 dkg
Pappardelle tészta (vagy valami hasonló)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 marék
Zsálya levél (friss, vékony csíkokra vágva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 ek
Növényi olaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a hozzávalókban megadtam.
  2. Mosd le hideg vízzel a hurkákat, majd egy serpenyőben a saját zsírjában, közepes lángon süsd készre.
  3. Sütés közben többször forgasd meg.
  4. Ha kész, hagyd kézmelegre hűlni, majd vágd fel és kapard egy tálba a hurka tartalmát.
  5. Az olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a zsályát és a fokhagymát. Kevergesd további egy percig.
  6. Add hozzá a káposztát, jól keverd össze és közepes lángon, körülbelül 15 percig pirítsad. Gyakran keverd meg.
  7. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  8. Szűrd le, forgasd be egy kevés olívaolajjal. Tartsd melegen.
  9. Ha kész a káposzta, keverd hozzá a hurkát, forrósítsd össze. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tésztából. Készíts a közepén egy fészket, ide merd a hurkás káposztát. Díszítheted félretett zsálya levéllel.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?