Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Taccozzette

Taccozzette

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Származási hely: Molise
 
Átlagos mérete: 30 mm hosszú, 20 mm széles
 
Másnéven: Tacconnelle
 
Amit a Taccozzette tésztáról GOCK gondol:
Édesanyám még a porolóra fektette a szőnyegeket és addig üttötte-verte őket, amíg az összes por ki nem szált belőlük. Talán stressz levezetőnek is használta, ha túl sokat rosszalkodtunk aznap. Vagy éppen lakkor, amikor számunkra láthatathatatlan feszültség állt apám és ő közé? Emlékszem, milyen erővel verte tisztára a szőnyegeket. A porolón fekvő szőnyegek meg csak némán tűrték az elszenvedett ütlegelést. 
 
Ezt a hullámos felületű, rombusz formára vágott, rongydarabra vagy éppen szőnyegre emlékeztető tésztafajtát szinte bármire használhatod.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Karamellizált, sült fehérrépát már sokszor használtam köretként, de tésztafeltétet még nem alapoztam rá. 

Ha visszagondolok a gyerekkoromra, akkor a fehérrépa az egyik kitúrandó holmi volt a tányéromból. Legyek őszinte? Rémségesen válogatós, Édesanyám réme lehettem étkeztetésileg akkoriban. Most nevessek rajta vagy sírjak, nem is tudom... Nehéz volt nekem olyan valamit főzni, amit megettem anélkül, hogy valamit ki ne kotorásszak az ételből a tányér szélére.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?