Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Taccozzette

Taccozzette

Származási hely: Molise
 
Átlagos mérete: 30 mm hosszú, 20 mm széles
 
Másnéven: Tacconnelle
 
Amit a Taccozzette tésztáról GOCK gondol:
Édesanyám még a porolóra fektette a szőnyegeket és addig üttötte-verte őket, amíg az összes por ki nem szált belőlük. Talán stressz levezetőnek is használta, ha túl sokat rosszalkodtunk aznap. Vagy éppen lakkor, amikor számunkra láthatathatatlan feszültség állt apám és ő közé? Emlékszem, milyen erővel verte tisztára a szőnyegeket. A porolón fekvő szőnyegek meg csak némán tűrték az elszenvedett ütlegelést. 
 
Ezt a hullámos felületű, rombusz formára vágott, rongydarabra vagy éppen szőnyegre emlékeztető tésztafajtát szinte bármire használhatod.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Karamellizált, sült fehérrépát már sokszor használtam köretként, de tésztafeltétet még nem alapoztam rá. 

Ha visszagondolok a gyerekkoromra, akkor a fehérrépa az egyik kitúrandó holmi volt a tányéromból. Legyek őszinte? Rémségesen válogatós, Édesanyám réme lehettem étkeztetésileg akkoriban. Most nevessek rajta vagy sírjak, nem is tudom... Nehéz volt nekem olyan valamit főzni, amit megettem anélkül, hogy valamit ki ne kotorásszak az ételből a tányér szélére.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?