Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Rukkola és fehérrépa Taccozzette

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Karamellizált, sült fehérrépát már sokszor használtam köretként, de tésztafeltétet még nem alapoztam rá. 

Ha visszagondolok a gyerekkoromra, akkor a fehérrépa az egyik kitúrandó holmi volt a tányéromból. Legyek őszinte? Rémségesen válogatós, Édesanyám réme lehettem étkeztetésileg akkoriban. Most nevessek rajta vagy sírjak, nem is tudom... Nehéz volt nekem olyan valamit főzni, amit megettem anélkül, hogy valamit ki ne kotorásszak az ételből a tányér szélére.

Ezek egyike volt a fehérrépa, amit semmilyen ételben nem tudtam elviselni. Már ha észrevettem, mert egy vadasból nehéz lett volna kiszednem. Ebben nem vagyok biztos, de lehet hogy Édesanyám el is hallgatta előttem, hogy a vadasban is van fehérrépa.

Azóta sokminden változott.

Például a fehérrépát már olyan ételből sem piszkálom ki, amelyikben látszik... 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerd meg a receptben használt tésztafajtát itt: Taccozzette

Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

40 dkg
Taccozzette tészta (vagy válassz mást helyette)
40 dkg
Fehérrépa (megtisztítva)
1 db
Halványító zellerszár
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma
10 db
zsályalevél (apróra vágva)
10 dkg
Szárított paradicsom (keresztben vékony csíkokra vágva)
100 ml
Fehérbor (száraz)
100 ml
Zöldség alaplé
5 dkg
Rukkola
1 dl
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Gépi aprítóval vágd össze a fehérrépát, a zellerszárat és a fokhagymát.
  3. Egy serpenyőben az olajon lassú tűzön pirítsd meg a vöröshagymát és az aprított zöldségeket 15-20 percig. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  4. Öntsd fel a borral, add hozzá a zsályát és a szárított paradicsomot. Hagyd, hogy a folyadék elpárologjon.
  5. Öntsd fel annyi zöldség alaplével, amennyi szükséges és párold két-három percig készre.
  6. Közben főzd meg a tésztát, ahogy az a csomagolásán található.
  7. A leszűrt forró tésztával keverd össze a szószt és a rukkolát.
  8. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed a tányérodra, a tetejét szórd meg egy kevés parmezán sajttal.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?