Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Tömör tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Tömör tészták » Spaghettoni

Spaghettoni

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "spárga"
 
Származási hely: Vitatott. Sokan Marco Polo által behozott ázsiai tésztákból eredeztetik, de találtak már feljegyzést róla Marco Polo kínából való visszaérkezése előttről. Valószínűbb, hogy a spaghettihez hasonló hosszú tészta ősét a szaracén hódítók hozták magukkal. Ezt az elméletet támasztja alá a tény, hogy Palermo, azaz Szicília környékéről származnak az első feljegyzések hasonló tésztáról.
 
Átlagos mérete: 2,2 mm vastag és 250 mm hosszú
 
 
Amit a Spaghettoni tésztáról GOCK gondol:
Amíg a Spaghetti a világ talán legismertebb tésztája, addig a Spaghettoni sokszor csak szerényen megbújik a polcokon, már ha ott van egyáltalán. Sokan nevét csak elírásnak vélik, esetleg spagetti-ként veszik meg. Nem is tévednek olyan sokat, hiszen alig-alig különbözik a spagetti-től. Mindössze egy-kéttized mm a különbség, szemmel alig látható, a fényképeken meg még annyira sem. Mégis mi értelme van akkor?
Főzd meg. készíts egy hozzáillő, darabosabb szószt és kóstold meg. Megérted majd, hogy a tésztáknál mindössze egytized milliméter is milyen sokat számít. Mert amit a szem nem lát, azt a nyelved érezni fogja. 
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Minden úgy kezdődött, hogy felbontották. Véletlenül. Az egyik articsóka konzervemet. A macskaétel konzerv helyett.

A kiinduló nyersanyag hát adott lett (a macskák végül is nem kapták meg), a többit csak ki kellett találni hozzá.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?