Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Sodort tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Sodort tészták » Gnocchetti Sardi

Gnocchetti Sardi

Jelentése: "kicsi Gnocci"
 
Származási hely: Szardínia
 
Átlagos mérete: 20-30 mm hosszú, 6-10 mm széles
 
Másnéven: Malloreddus, Malloreddus Sardi
 
 
Amit a Gnocchetti Sardi tésztáról GOCK gondol:
Ha tészta és Szardínia, akkor az a Gnocchetti Sardi. Jelkép a javából Szardínia szigetén ez az apró, bordázott felületű, kagylóforma, durum lisztből készült tészta. Ha készítenék itthon friss tésztát, akkor a Gnochetti Sardi készítésével biztosan megpróbálkoznék, hiszen a nudlira vágott tésztát egy bordázott felületű falapon megsodorintani igazán nem tűnik ördöngősségnek.
 
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Végtelenül egyszerű, mondhatni parasztos étel, amelyhez hellyel- közel hasonlót készítenek leggyakrabban a Malloreddus tésztához, amely Szardínia jellegzetes tésztafajtája. Ezt az ételt különösebb főzőtudomány nélkül is gyorsan el tudod készíteni. Ha tudatosan táplálkozol, figyelembe veszed, hogy ez az étel elég kiadós, így ha lehet, ebédre fogyasszad.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?