Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Casarecce

Casarecce

Jelentése: "házilag"
 
Származási hely: Szicília
 
Átlagos mérete: kb. 4 cm hosszú, 4 mm vastag
 
Másnéven: Casareccia
 
 
Amit a Casarecce tésztáról GOCK gondol:
 
SSSSSSSSSSSSSSSSSSS...... Sok S, Semmi máS.
 
Valaha (és még most is) házilag is készítették a mindenre elszántak, mint ahogy az az elnevezéséből is származtatható. A kereskedelmi forgalomba szánt Casarecce tésztát nem kötőtű segítségével formázzák, hanem gépsoron, S alakú nyomóformán át extrudálják. A kommersz példányok teflonos, az igényesebb (és egyben drágább) példányokat pedig bronz nyomóformán készítik. Eredetileg Szicília az őshazája, de széleskörben elterjedt és nagy népszerűségre tett szert egész Dél-Olaszországban is. 
 
Az S alakú keresztmetszete a tésztának kiválóan alkalmas bármely tészta szósz megtartására a könnyedebbektől kezdve a darabosabb szószokig bezárólag. Használható sült tésztákhoz is.

 

Gondolataim a recepthez: 

Tészta, tészta, tészta... De nem mindegy, hogy milyen. Ez az Olaszország délvidékéről származó rafinált, S formájú tészta a kedvenceim közé tartozik. Akárcsak az olasz ízvilágból a szicíliai ízek. Ha ez a kettő egymásra talál!

Hasznos linkjeim a recepthez:

Szívesen megismerkednél a receptben használt tésztával? Kattints ide: Casarecce

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?