Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: "házilag"
 
Származási hely: Szicília
 
Átlagos mérete: kb. 4 cm hosszú, 4 mm vastag
 
Másnéven: Casareccia
 
 
Amit a Casarecce tésztáról GOCK gondol:
 
SSSSSSSSSSSSSSSSSSS...... Sok S, Semmi máS.
 
Valaha (és még most is) házilag is készítették a mindenre elszántak, mint ahogy az az elnevezéséből is származtatható. A kereskedelmi forgalomba szánt Casarecce tésztát nem kötőtű segítségével formázzák, hanem gépsoron, S alakú nyomóformán át extrudálják. A kommersz példányok teflonos, az igényesebb (és egyben drágább) példányokat pedig bronz nyomóformán készítik. Eredetileg Szicília az őshazája, de széleskörben elterjedt és nagy népszerűségre tett szert egész Dél-Olaszországban is. 
 
Az S alakú keresztmetszete a tésztának kiválóan alkalmas bármely tészta szósz megtartására a könnyedebbektől kezdve a darabosabb szószokig bezárólag. Használható sült tésztákhoz is.