Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Szűzies birsalma recept 100 szem fenyőmaggal

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Nagy rajongója vagyok a mediterrán ételeknek, akárcsak a tésztáknak, vagy éppen a birsalmának. A disznóhús már nem a kedvencem, de a sertésszűz kedvéért szívesen teszek kivételt.

Ez a recept egy kirakós játék a mediterrán konyha néhány jellegzetes alapanyagával (paradicsom püré, fahéj, portói bor, fenyőmag és még mások), de szorosan nem köthető egyetlen mediterrán országhoz sem, hiszen keverve jelennek benne. .  A játék egyetlen célja, hogy megtudjam: a birsalma hogyan állja meg a helyét paradicsommal az oldalán... A birsalmaszezon közepén szívesen próbálkozom újabb és újabb receptekkel, hogy bővítsem a birsalmából készíthető ételeim választékát. 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudni szeretnéd, hogy miért éppen 100 szem fenyőmag került egy tányérra? Kattints ide: Fenyőmag

Itt olvashatsz a birsalmáról érdekes információkat: Erisz aranyalmája: a birsalma

 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

40 dkg
Sertésszűz (zsírtalanítva, hosszában kettészelve, keresztben vékonyan szeletelve)
2 db
Birsalma (meghámozva, kimagozva, kockákra vágva)
40 dkg
széles metélt
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
7 dl
Paradicsom püré (házilag eltett vagy dobozos)
1 doboz
Sűrített paradicsom
1 db
Halványító zellerszár (hosszában kettévágva, keresztben vékonyan szeletelve)
50 ml
Portói bor
20 db
Aszalt szilva (kettévágva)
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
Őrölt szegfűbors
1 tk
Szurokfű (avagy oregano, szárított)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
1 ek
Vaj
2 ek
olivaolaj
5 dkg
Fenyőmag (szárazon megpirítva a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Sózzad és borsozzad a sertésszűz darabokat, jól forgasd össze egy kevés olívaolajjal.
  2. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat és pirítsd roppanósra a birsalmát. Vedd ki a gyümölcsöt és tedd félre.
  3. Tegyél egy evőkanál olajat a serpenyőbe és pirítsd aranybarnára a húst, tedd félre.
  4. Egy másik serpenyőben a maradék olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral együtt.
  5. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd tovább egy percig.
  6. Tedd hozzá a húst, forgasd össze, majd öntsd fel a borral és hagyjad, hogy a folyadék a felére apadjon.
  7. Öntsd fel a paradicsom pürével és a sűrítménnyel, add hozzá a fűszereket és lassú tűzön félórán keresztül pároljad, amíg a paradicsom be nem sűrűsödik.
  8. Add hozzá az aszalt szilvát és a birsalmát, párold tovább öt percig.
  9. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Ha bizonytalan vagy, kattints ide a helyes módszerért: Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adag tésztát a tányérra, merj rá egy adag sertésszüzes birsalmát, majd szórd meg a pirított fenyőmaggal.

Válassz az ételhez kedvedre való tésztafajtát GOCK TÉSZTATÉRKÉPE segítségével. Több, mint 150 tésztafajta közül válogathatsz!

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?