Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Vegetáriánus » Marinara szósz recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A Marinara szósz az alapvető olasz tésztaszószok egyik legegyszerűbb, ugyanakkor friss alapanyagokból készítve az egyik legfinomabb alapszószok egyike. Számtalan módon használhatod fel. Tálalhatod spagettivel (vagy másféle kedvenc durum tésztáddal) és reszelt sajttal, vagy használhatod pizza rudacskákhoz, húsokhoz, szinte bármihez, aminek eredeti olasz jelleget akarsz kölcsönözni.

Válassz a szószhoz kedvedre való tésztafajtát itt: Olasz tészták térképe

Nézz meg más, ugyancsak nagyon híres és alapvető olasz tésztaszószokat, ahogy GOCK készíti:

Az autentikus Bolognai szósz receptje: Bolognai spagetti

Az egyszerű Pomarola szósz: Egyszerű spagettiszósz (Pomarola) recept

A gombás Boscaiola szósz: Trottole erdei gombákkal, paradicsomosan

Alfredo szósz: Alfredo rózsaszín álma

Arrabiata szósz: Arrabiata szósz

Puttanesca szósz: Puttanesca tengerész módra kitekerve

Carbonara szósz: Spaghetti alla Carbonara

Amatriciana szósz: Spaghetti alla Matriciana

 

Tippek:

A recept vegetáriánus, de ha ha szeretnéd, gazdagíthatod 10 dkg apróra vágott bacon-el, amit a vöröshagymával együtt piríts meg. 

Tovább variálhatod a szószt kisméretű kockákra vágott csirkemell filé hozzáadásával.

 

GOCK receptek Marinara szósszal: 

Citromos kolbász ricottával Farfalle tésztával megsütve

Marinara makaróni

Pizza papucs

Hot Dog, önmagából kifordulva

 

 

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

8 db
Paradicsom (nagy, lehetőleg kertben termett, héjától megfosztva, apróra vágva, ínséges időkben használj hozzá 2 db dobozos paradicsomot.)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
2 db
Halványító zellerszár (géppel apróra vágva)
2 db
sárgarépa (géppel apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
120 ml
olivaolaj
3 ág
Szurokfű (avagy oregano friss levelei apróra vágva)
2 db
Babérlevél
  kis
Só (ízlés szerint)
80 ml
Fehérbor (opcionális)
  kis
Bors (ízlés szerint)
10 db
Bazsalikom levél (durván összevágva, opcionális)
1 ek
Balzsamecet (opcionális)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Hevítsd fel az olajat egy mély serpenyőben és párold üvegesre a vöröshagymát benne.
  3. Add hozzá a sárgarépát, a zellerszárat és a fokhagymát, kevergesd amíg a zöldségek felpuhulnak. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Ha úgy gondolod, itt felöntheted a borral és ha így teszel, akkor hagyd elfőni a folyadék felét, mielőtt továbblépnél.
  4. Add hozzá a paradicsomot, a balzsamecetet, a bazsalikomot, a szurokfüvet és a babérlevelet. Körülbelül 30 perc alatt főzd sűrűre a szószt. Ízesítsd utána kedved szerint, a babérlevelet vedd ki belőle.
Ötletek a tálaláshoz: 

Tálald a szószt a kiválasztott tésztán.

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?