Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Káposztás tészta recept lengyelül
Káposztás tészta recept lengyelül
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2012

Nem véletlenül ez már a harmadik lengyel hagyományos karácsonyi étel a választékomban. Egyrészt Lengyelországban komoly, szertartásos hagyományai vannak a karácsonyi ételeknek, amit érdemes megismerni, másrészt korábban volt is alkalmam megkóstolni ezeket. Sokan legyintenek a lengyel ételekre... Pedig egyáltalán nem rosszak ezek, sőt...

Ez a káposztás tészta is végtelenül egyszerű étel, eltér a nálunk megszokottól, de érdemes megkóstolni. Mert finom. Nagyon egyszerű elkészíteni és olcsó is egyben.

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
60 perc

Hozzávalók

1 kg
Savanyú káposzta (lecsepegtetve)
40 dkg
tagliatelle tészta (vagy más széles metélt)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
3 db
Portobello gomba (vagy barna csiperke gomba, szeletelve)
5 dkg
Vargánya gomba (szárított, felhasználás előtt 1 órára vízbe áztatva, majd vékonyan szeletelve)
1 ek
borsikafű (szárított)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
20 dkg
Vaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Pirítsd üvegesre a vöröshagymát egy elég nagy serpenyőben a vajon.
  3. Add hozzá a káposztát és kevergesd 15 percen keresztül.
  4. Közben egy másik serpenyőben pirítsd meg a gombákat. Add hozzá a borsikafüvet, sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  5. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  6. Keverd össze a leszűrt tésztát a káposztával és a gombával. Jól forgasd össze, majd oszd el egy hőálló tálban.
  7. Süsd 40 percen keresztül 180 fokra előmelegített sütőben.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed a tálra...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve