Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Édes-savanyú hátszíncsíkok recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ez egy "nyeremény" recept. Egy játékban ígértem, hogy a nyertesnek egy személyre szabott távol-keleti ízvilágú receptet készítek. Robull marhából szeretett volna egy receptet, egy olyat, ami nem, vagy csak egy kicsit csípős. Tekintettel arra, hogy igen közel lakunk egymáshoz, nem csak a receptet kapta meg szépen bekötve, hanem együtt is készítettük el azt. Végül természetesen közösen is fogyasztottuk el. Ha valaki emlékszik még rá, Robullal az első, nagy Miele Főzőiskola receptversenyen éles küzdelmet folytattunk a győzelemért. Ki gondolta volna még akkoriban, hogy egyszer még receptet is fogok neki készíteni! A cranberry-nek most van a szezonja. Ilyenkor igyekszem nagyon sokszor használni, mert nagyon egészséges ennek a bogyónak a fogyasztása. Nem mondhatnám, hogy tipikus a cranberry felhasználása ázsiai közegben, de nagyon jól működik. Igazán érdemes ötvözni ezzel a klasszikus édes-savanyú kínai recepttel. Nagyon feldobja és különlegessé teszi.

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

40 dl
marha hátszín (nagyon vékony csíkokra vágva)
1 db
ananász (béby vagy fél "felnőtt" ananász meghámozva, darabkákra vágva)
1 db
Kaliforniai paprika (narancssárga) (darabkákra vágva)
1 doboz
Vizigesztenye
1 fej
Vöröshagyma (cikkekre vágva)
1 db
Tojás (csak a fehérje)
2 ek
szója szósz (világos)
1 ek
nyílgyökér por (vagy kukorica keményítő)
20 dkg
tőzegáfonya (friss)
2 ek
Pálma cukor (vagy nádcukor)
120 ml
víz
  kis
Szezámmag olaj
  g
Jázmin rizs (a körethez)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Jól keverd össze a tojás fehérjét a húscsíkokkal. Hagyd egy kicsit állni.
3. Tedd fel a vizet és a cukrot egy lábasban öt percre gyenge lángon főni.
4. Add hozzá az áfonyát és főzd addig,amíg a bogyók kidurrannak. Tedd félre, hagyd egy kicsit kihűlni.
5. Forrósítsd fel a wokot, önts bele szezámmag olajat és pirítsd meg a húst két percig, majd szedd ki a wokból és tedd félre.
6. Tedd hozzá a paprika és hagyma darabokat, pirítsd két-három percig.
7. Tedd vissza a húst, tedd hozzá a vizi gesztenyét és az áfonya szószt, jól keverd össze.
8. Add hozzá az ananászt, a szójaszószt és egy kevés ananászlevet, hagyd főni két percig.
9. Közben keverd össze a nyílgyökér port egy kevés vízzel, keverd ki csomómentesre és tedd a wokba.
10 Jól keverd össze.

Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Én két tálalókarika közé töltöttem a párolt rizst, kissé zömítve.
  2. A második karika belsejét töltöttem fel a wok tartalmával.
  3. Először a belső karikát emeld ki, igazítsd el a formáját az ételnek, ha kell.
  4. Húzd le a második karikát is.

De ha nem akarsz ezzel pepecselni nyugodtan tálalhatod a wok tartalmát enyhén szétterített rizsre is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?