Jelenlegi hely

Címlap

Jelentése: "kicsi metélt"

Származási hely: Piemonte (Észak-Olaszország)

Átlagos mérete: 2 mm széles, 0,7 mm vastag

Másnéven: Tajarin, Tagliolini

 

Amit a Taglierini all'uovo tésztáról GOCK gondol:

Mindennél van keskenyebb, mindennél van vékonyabb... A Tagliatelle kicsinyített verziója még a Fettuccine tésztánál is keskenyebb és vékonyabb.

A szárított Taglierini tészták tipikusan tojás hozzáadásával, durum lisztből készülnek, általában gombolyag formában szárítják meg. Felületük a gyártási metódustól függően lehet sima vagy éppen rusztikus (mint a fényképezett példány), természetesen a rusztikus felület árnyalatnyilag jobban fogja meg a szószokat.

Széleskörűen felhasználhatod, így szinte bármilyen szószhoz jól illeszkedik, de legjobban a szárnyas és halas szószokhoz illik. 

A tésztafajtához ajánlott recept::