Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Vermicelli pesto recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Maradt egy kis mazsolád a karácsonyi beigli sütésből? 

Ha hiszed, ha nem kiváló pesto-t lehet belőle készíteni. Karácsony után gondolom, hogy nem csak mi állunk úgy, hogy ha nem muszáj, akkor nem megyünk vásárolni. Élelmiszert sem. Főzök abból, amit itthon találok. Mazsolám volt még, friss fűszerek is előfordulnak nálam, szárított paradicsom meg éppenséggel mindig akad a készleten, az olajat kaptam Karácsonyra, a dió pedig terem a fán.

Olcsó, egyszerű és gyors.Karácsony után ezek a szempontok nem mellékesek...

Ha nincs éppen Vermicelli, a Spaghetti természetesen tökéletesen megteszi.

Vagy vékonyabb tésztát szeretnél hozzá? Legyen akkor Spaghettini!

Esetleg kipróbálnád az "igazi" pesto tésztát? Akkor válaszd ezt: Trofie 

Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
Vermicelli tészta
10 dkg
Mazsola
10 dkg
dió bél
5 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
1 dl
hidegen sajtolt dió olaj (vagy extra szűz olívaolaj)
1 ág
Rozmaring (friss, levelei apróra vágva)
1⁄2 csokor
Kakukkfű (levélkéi)
  kis
morzsolt chili (ízlés szerint)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  3. Amíg a tészta fő, addig botmixerrel turmixold össze az alapanyagokat, ízlésed szerint bánj a fűszerekkel.
  4. Egy kevés tészta főzőlével hígítsd a keveréket szószos állagúra, majd keverd össze a leszűrt tésztával.
  5. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adag tésztát a tányérra és szórd meg egy kevés reszelt sajttal. Maradék rozmaring ágvégekkel vagy kakukkfű ágacskákkal díszítheted.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?