Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Homokóra la' GOCK recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Régóta a foglalkoztatott a gondolat, hogy egy korábban másik oldalon megjelent, nem mellékesen receptversenyen első helyen díjazott recept a netről eltűnve új köntösben térjen vissza, mondhatni változatlan tartalommal.

Az utóbbi kitételt nem tartottam be, a design kedvéért a tartalomhoz is hozzányúltam. Ez a recept beállt a színekkel és a geometriai formákkal játszadozó receptjeim sorába. Ugyanakkor ez a recept rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és talán ti is látványosnak tartjátok.

És el is készítitek!

Kitűnő előétele lehet egy szép vacsorának, de önállóan is fogyaszthatod könnyed vacsoraként.

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

1 csésze
thai fekete rizs
2 1⁄2 csésze
víz
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
5 fej
barna csiperke gomba (nagyobb méretű)
1 db
haványító zellerszár (kicsi a közepéről, apróra vágva)
3 dkg
Gorgonzola sajt
50 ml
Tejszín
2 db
Koktél paradicsom (félbevágva)
1 tk
borsika fű
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 ek
olivaolaj
1 db
sárgarépa
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Az olaj felén pirítsd üvegesre a vöröshagyma mennyiség felét, majd add hozzá a fokhagymát és a rizst is. Pirítsd tovább kettő percig.
  3. Öntsd fel egy csésze vízzel, sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  4. Párold puhára, menet közben adagold hozzá a maradék vizet szakaszonként, amíg a rizs puha nem lesz.
  5. Melegítsd elő a sütődet 200 celsius fokra
  6. Közben vájd ki négy gombafej közepét, a kivájt részt és az ötödig gombát vágd apróra.
  7. Egy evőkanál olajon pirítsd üvegesre a maradék vörööshagymát és a zellerszárat.
  8. Add hozzá az aprított gombát és a borsikafüvet, pirítsd, amíg a gomba össze nem esik. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  9. Öntsd fel a tejszínnel és tedd bele a sajtot is. Kevergesd, amíg a sajt el nem olvad benne.
  10. A maradék olajjal olajozd be a töltenivaló gombafejek külső felületét.
  11. Töltsd meg őket a gorgonzolás töltelékkel és helyezz rájuk egy-egy beolajozott és félbevágott koktél paradicsomot.
  12. Rácsos kisméretű tepsiben 10 perc alatt süsd készre.
  13. Közben a répából hosszanti irányban vágj négy darab kedved szerinti hosszúságú kb. 2 mm vastag répalapot és párold roppanósra (gőzpárolóban jobban megy).
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Kis tálkával készítsd el a Homokóra alsó felét a fekete rizsből.
  2. Helyezz rá egy megpárolt répalapot.
  3. Ügyesen ültesd a répalapra a megsütött gombafejet.
  4. Azonnal tálald.
Recept értékelése: 
Average: 5 (17 votes)
hány csillagot kapott?