Homokóra la' GOCK recept


Előkészítési idő: 
15 perc

Leírás

Címkék: 
Előételek
Főételek
Vegetáriánus
Gomba receptek
Csiperke gomba
zellerszár
Rizs
Thai fekete rizs
fekete rizs
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

1 csésze
thai fekete rizs
2 1⁄2 csésze
víz
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
5 fej
barna csiperke gomba (nagyobb méretű)
1 db
haványító zellerszár (kicsi a közepéről, apróra vágva)
3 dkg
Gorgonzola sajt
50 ml
Tejszín
2 db
Koktél paradicsom (félbevágva)
1 tk
borsika fű
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 ek
olivaolaj
1 db
sárgarépa
Főzési, sütési idő: 
20 perc
Gondolataim a recepthez: 

Régóta a foglalkoztatott a gondolat, hogy egy korábban másik oldalon megjelent, nem mellékesen receptversenyen első helyen díjazott recept a netről eltűnve új köntösben térjen vissza, mondhatni változatlan tartalommal.

Az utóbbi kitételt nem tartottam be, a design kedvéért a tartalomhoz is hozzányúltam. Ez a recept beállt a színekkel és a geometriai formákkal játszadozó receptjeim sorába. Ugyanakkor ez a recept rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és talán ti is látványosnak tartjátok.

És el is készítitek!

Kitűnő előétele lehet egy szép vacsorának, de önállóan is fogyaszthatod könnyed vacsoraként.

Recept értékelése: 
Average: 5 (17 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Az olaj felén pirítsd üvegesre a vöröshagyma mennyiség felét, majd add hozzá a fokhagymát és a rizst is. Pirítsd tovább kettő percig.
  3. Öntsd fel egy csésze vízzel, sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  4. Párold puhára, menet közben adagold hozzá a maradék vizet szakaszonként, amíg a rizs puha nem lesz.
  5. Melegítsd elő a sütődet 200 celsius fokra
  6. Közben vájd ki négy gombafej közepét, a kivájt részt és az ötödig gombát vágd apróra.
  7. Egy evőkanál olajon pirítsd üvegesre a maradék vörööshagymát és a zellerszárat.
  8. Add hozzá az aprított gombát és a borsikafüvet, pirítsd, amíg a gomba össze nem esik. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  9. Öntsd fel a tejszínnel és tedd bele a sajtot is. Kevergesd, amíg a sajt el nem olvad benne.
  10. A maradék olajjal olajozd be a töltenivaló gombafejek külső felületét.
  11. Töltsd meg őket a gorgonzolás töltelékkel és helyezz rájuk egy-egy beolajozott és félbevágott koktél paradicsomot.
  12. Rácsos kisméretű tepsiben 10 perc alatt süsd készre.
  13. Közben a répából hosszanti irányban vágj négy darab kedved szerinti hosszúságú kb. 2 mm vastag répalapot és párold roppanósra (gőzpárolóban jobban megy).
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Kis tálkával készítsd el a Homokóra alsó felét a fekete rizsből.
  2. Helyezz rá egy megpárolt répalapot.
  3. Ügyesen ültesd a répalapra a megsütött gombafejet.
  4. Azonnal tálald.