Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Csirkeleves szicíliai módra recept
Csirkeleves recept szicíliai módra
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

Bármennyire is imádod az olasz tésztákat, mindenkinél eljön az a pillanat, amikor unni kezdi a tészta-szósz-ragu variációkat, akármennyire is variálod ezeket. Ilyenkor jöhet a mentőötlet: főzzünk egy gazdag levest, jó olaszosan, paradicsommal persze. Főzz bele egy sajátságos formájú levesbetétnek is jó tésztát (mint én most az Anellivel tettem) és elégedett is lehetsz vele. Hát még ha a gyermekeid már napok óta rágják a füledet, hogy főzz paradicsom levest. Ahogy azt az oviban megszokták. Az enyéim csak addig mondták, hogy ez a "paradicsom leves" nem úgy néz ki, mint az oviban, amíg meg nem kóstolták. Megették, aztán kértek még...

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Ismerd meg a receptben használt tésztafajtát itt: Anelli Siciliani

Ha éppen nincs otthon ilyen szicíliai levestésztád, válassz a Tésztatérképről kedvedre való levesbetétnek valót: Apró tészták

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

20 dkg
csirkemell filé (kockákra vágva)
12 dl
Csirkehúslé
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
sárgarépa (szeletelve, 2 mm)
1 db
Zellerszár (vékonyan szeletelve)
2 db
Babérlevél
1 tk
Szurokfű (avagy oregano, friss vagy szárított)
1 tk
bazsalikom (szárított, de ha van friss, akkor használd azt)
1 mk
morzsolt Holland chili paprika
1⁄2 csokor
petrezselyem (apróra vágva)
1 doboz
Paradicsom konzerv (egészben eltett)
1 doboz
fehér bab konzerv (leszűrve)
15 dkg
Anelli Siciliani tészta (vagy más, kisméretű durum tészta)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 ek
olivaolaj
  kis
parmezán sajt forgács (a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Az olívaolajon pirítsd meg a csirkehús felületét minden oldaláról, majd szedd ki a serpenyőből, tedd félre.
  3. Pirítsd 5 percig együtt a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, vagy amíg a répa majdnem puha lesz. Add hozzá a húst, jól forgasd össze.
  4. Öntsd rá a paradicsom konzerv tartalmát, a paradicsomokat a fakanállal egy kicsit törd össze. 
  5. Keverd össze, majd öntsd fel a húslével. Add hozzá a fűszereket, sózzad, borsozzad ízlésed szerint.
  6. Add hozzá a tésztát is és főzd a levest addig, amíg a tészta al dente módra meg nem fő benne. Öntsd bele a babot és jól forgasd át, hogy a bab is felvegye a leves hőmérsékletét.

 

Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedj a leveses tál közepére egy halomnyit a leves sűrűjéből.
  2. Szedj köré a leves levéből óvatosan, hogy a halom megmaradjon és ki is emelkedjen a levesből.
  3. Díszítsd parmezán forgácsokkal.
Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)