Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Hosszú csőtészták » Bucatini » Citromosan tejszínes Bucatini recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Nem könnyű a családnak mindig új és új ételt kitalálni. Biztosan én vagyok a ludas benne, de testületileg nagy tésztarajongók lettünk. Azon senki sem csodálkozhat, hogy az éléskamrám tele van szebbnél is szebb és változatos tésztafajtával, de az már egyre nehezebb feladatnak bizonyul, hogy valami új tésztaszószt tegyek a tésztára, olyat, amit még nem unnak.

A tejszínes szószok közül a halacskás (tonhalas) és a rákocskás (királyrák) a fő kedvence a fiaimnak. Ha csak meglátják a tejszínt az előkészítő pulton, azonnal rá is kérdeznek: -Halacskás tészta?- így az egyik, míg a másik: -Rákocskás tészta?-

Mert természetesen más és más a kedvenc tejszínes tészta. Ha a válaszom: - Egyik sem, ma valami újat készítek! -, akkor legalább nem csak az egyikük lesz csalódott és a másikuk győzelemittas, hanem mindkettő először fintorog. Mindezt addig, amíg meg nem kóstolják. Kóstolás után ugyanis a következő elégedett mondatok jönnek:

- Ez olyan, mint a halacskás tészta! , míg a másikuk rákontráz: - Dehogy is, ez olyan, mint a rákocskás tészta! - 

Persze, mert ez is tejszínes...

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

1 csomag
Bucatini tészta (50 dkg)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
4 szelet
Bacon (opcionális, ha vega vagy, ezt az alapanyagot úgyis elhagyod)
1 db
Kaliforniai paprika (piros, négyfelé vágva, kimagozva, majd julienne-re szeletelve)
1 ek
Kapri bogyó (apróra vágva)
1 db
Citrom (lereszelt héja és kicsavart leve)
4 dl
Tejszín
1 marék
Bazsalikom levél (vékony csíkokra vágva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
50 ml
Fehérbor (száraz)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
3 ek
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Ha bizonytalan vagy, kattints ide a helyes módszerért: Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  3. Amíg a tészta fő, kevés olívaolajon pirítsd meg a felszeletelt kaliforniai paprikát.
  4. Szedd ki, tedd félre, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsd üvegesre a vöröshagymát.
  5. Add hozzá a szárított paradicsomot és a fokhagymát, pirítsd tovább 2 percig.
  6. Tedd vissza a paprikát, öntsd fel a borral és hagyd, hogy a folyadék zöme elpárologjon.
  7. Öntsd fel a tejszínnel, add hozzá a fűszereket, a citrom reszelt héját és a kicsavart levét, valamint a kapri bogyót, majd alacsony hőfokon párold készre.
  8. Ha kész, forgasd össze a kifőtt és leszűrt tésztával.
  9. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, szórd meg egy kevés sajttal, díszítheted bazsalikom levéllel.

Recept értékelése: 
Average: 5 (11 votes)
hány csillagot kapott?