Jelenlegi hely

Címlap » Kedvenc alapanyagaim » 2013 » december » 12th » Címkék » Alapanyag » Zöldségek » Paprikák » Chile Ancho » Ancho paprika (Chile Ancho)

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Az Ancho paprika a szárított verziója a Poblano paprikának (Capsicum Annuum), egyik szinte elengedhetetlen alapanyaga az autentikus mexikói konyhának (pl.: mole).

Szárított formában a szinte feketébe hajló sötétpiros, nagyméretű paprika (spanyol elnevezése is erre utal: „széles”). Íze édeskés, füstös, enyhén csípős.

Scoville értéke: 1000-1500

Különleges élelmiszerekkel foglalkozó magyar üzletek polcain megtalálhatod egészben, morzsolva vagy porrá őrölve.

Hogyan használd?

Ha morzsolva vagy éppen őrölve jutsz hozzá, akkor használd úgy, ahogy más morzsolt vagy őrölt paprikafajtákat szoktál, azonban ha egészben sikerül beszerezned, akkor így kezd a felhasználását:

  1. Az egész paprikákat száraz serpenyőben pirítsd illatosra, közben lapítsd őket a serpenyőhöz, hogy a teljes felülete érintkezzen a hőforrással. Ügyelj arra, hogy a paprika héja ne égjen meg.
  2. A megpirított paprikákat helyezd át egy tálba és öntsd fel annyi meleg vízzel, hogy ellepje azt. Áztasd addig, hogy a héja kellően felpuhuljon.
  3. A felázott paprikák csumáját távolítsd el, majd a paprikát hosszanti irányban vágd ketté és óvatosan magozd ki.

GOCK receptek Ancho paprika felhasználásával:

Tésztaszósz spanyolosan

Tortilla leves

Chili con Carne (Texas Bowl of Red)

Érdekelnek a paprika fajták? Olvass még több paprikáról érdekességeket: